29 Cazuri de Coronavirus confirmate in Romania

No Comments

Al 29-lea caz confirmat cu coronavirus este al unei femei de 47 de ani din București. Este vorba de o persoană care a fost în contact cu pacientul internat la Spitalul Gerota.

Pacienții sunt un bărbat de 57 de ani care s-a întors luni din Italia și se afla în carantină în Arad, o femeie de 26 de ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Reșița. Acesta din urmă este contact al unei persoane diagnosticate pozitiv la testul COVID-19.

Odată cu confirnarea celor trei noi cazuri de coronavirus se trece la cel de-al doilea scenariu al epidemiei. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, scenariul 2 presupune următoarele măsuri suplimentare:

  • anchete epidemiologice mai extinse
  • secții separate în spital pentru coronavirus
  • limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare – cele pentru boli cronice sau intervenții programate
  • control la graniță mai accentuat, care să vizeze si persoanele din alte țări decât cele din zona roșie sau galbenă

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că scenariul 2 înseamnă răspândirea sporadică în comunitate. „Suntem departe de ce se întâmplă în Italia, Germania sau Spania, ca să nu mai vorbim de Coreea de sud”, a spus el.

Cele 4 scenarii făcute de autorități:

  • Scenariul 1 presupune existența de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire.
  • Scenariul 2 presupune existența de la 26 la 100 de cazuri de îmbolnăvire
  • Scenariul 3 presupune existența de la 101 la 2.000 de cazuri de îmbolnăvire
  • Scenariul 4 presupune existența a peste 2000 de cazuri de îmbolnăvire

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts
No Comments

Leave a Comment