Trafic organic vs. trafic plătit – Cum poți utiliza serviciile SEO în avantajul tău

Traficul organic este termenul folosit pentru a descrie vizitele unui site, care provin din rezultatele organice, afișate de către motorul de căutare, nu din anunțurile plătite. 

Atunci când utilizatorii introduc o interogare într-un motor de căutare, precum este Google, li se prezintă un set de rezultate care includ atât paginile clasate pe primele poziții cu ajutorul unor servicii de optimizare SEO (Search Engine Optimization), cât și un număr de anunțuri (care sunt de obicei notate cu Ad, care este abrevierea de la Advertisment) 

Diferența dintre Traficul organic și Traficul de căutare plătit 

Principala diferență dintre traficul organic și cel plătit este faptul că primul este gratuit, iar cel de-al doilea, după cum îi spune și denumirea, necesită anumite sume de bani, pentru a oferi rezultatele dorite. Astfel, există două moduri de a obține trafic prin motoarele de căutare. Prima modalitate este de a clasa site-ul în fruntea rezultatelor căutării folosind SEO, iar a doua se bazează pe utilizarea Google Ads, pentru a concepe reclame, ce pot fi clasate peste rezultatele organice.   

Pe de o parte, cu SEO poți obține trafic gratuit 24/ 7, însă rezultatele nu se obțin instantaneu. Este nevoie de timp pentru ca SEO să funcționeze și să rotunjească cifre. 

Pe de altă parte, cu publicitatea PPC poți obține rezultate mai rapide, dar trebuie să plătești de fiecare dată când cineva dă click pe anunțurile tale și îți vizitează site-ul.  

O altă diferență importantă între traficul organic și cel plătit constă în durabilitatea rezultatelor. În cazul în care încetezi să faci SEO, rezultatele continuă să apară o perioadă lungă de timp, însă dacă oprești anunțurile plătite, rezultatele acestora se opresc imediat. 

De ce este important traficul organic? 

Traficul organic este cea mai bună formă de trafic de care are nevoie site-ul tău. Este mai important decât traficul plătit sau traficul din rețelele de socializare. 

Utilizatorii care tastează o interogare într-un motor de căutare au o intenție foarte specifică.  Dacă le poți oferi o soluție sau un răspuns la întrebarea pe care o adresează în Google, de exemplu, poți câștiga un nou potențial client.   

Pe lângă cele de mai sus, traficul organic este esențial pentru fiecare website în parte, deoarece crește încrederea  și autoritatea site-ului, iar acest lucru oferă o serie de beneficii suplimentare, precum este creșterea numărului de potențiali clienți. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra veniturilor companiei, indiferent dacă ai un E-Commerce și obții vânzări directe sau dacă deții un site de prezentare. 

Utilizatorii au încredere în Google, iar site-urile web care se clasează organic în primele poziții din SERP ( Search Engine Results Page) sunt considerate a fi de încredere. Astfel, aceștia se pot bucura și de o rată de conversie mai ridicată. 

Trafic organic – Concluzii 

Traficul organic oferă rezultate pe termen lung, cu costuri reduse, lucru care ajută afacerea să crească. 

În ciuda faptului că traficul plătit este rapid și eficient, de îndată ce încetezi să plătești pentru trafic, vizibilitatea dispare. Este o soluție ideală, pentru momentele în care îți dorești trafic imediat, nu pe termen lung. 

În concluzie, încearcă să iei în considerare serviciile de optimizare SEO de la Danco Vision, pentru a te bucura de un site web vizibil în motoarele de căutare. 

NOUTĂȚI

Articole similare