Cum să previi și remediezi canibalizarea cuvintelor cheie

Canibalizarea cuvintelor cheie reprezintă momentul în care mai multe pagini de pe un site web vizează aceleași cuvinte cheie sau similare și concurează între ele în motoarele de căutare.  

Canibalizarea cuvintelor cheie poate cauza mai multe probleme și poate împiedica clasificarea site-ului în SERP, motiv pentru care  trebuie combătută de îndată. Află de aici ce trebuie să faci, pentru a remedia și preveni canibalizarea, dacă site-ul tău se confruntă cu ea.  

Soluții pentru a preveni canibalizarea cuvintelor cheie 

  • Cere ajutorul unor specialiști în domeniu pentru crearea site-ului 

Este foarte important să colaborezi cu o echipă de dezvoltare web și una de SEO, care cunoaște toate tehnicile, soluțiile și strategiile de optimizare, astfel încât să nu ai de-a face cu canibalizarea cuvintelor cheie.  

Danco Vision te poate ajuta în acest sens, așa că ai toate motivele pentru care să apelezi cu încredere la această agenție, gata să te ajute cu tot ceea ce este necesar.  

  • Realizează o strategie de cuvinte cheie 

Una dintre cele mai bune modalități de a evita canibalizarea este realizarea unei strategii de cuvinte cheie bine alese. În momentul în care există o detaliere clară a cuvintelor cheie relevante pentru site, poate fi evitată cu succes folosirea repetată  a aceluiași cuvânt. 

  • Urmărește performanțele cuvintelor 

Analiza regulată a clasării cuvintelor cheie te poate ajuta să identifici ușor și rapid eventualele probleme care pot afecta performanța website-ului. 

Sfaturi pentru a rezolva canibalizarea cuvintelor cheie 

Canibalizarea cuvintelor cheie reprezintă o adevărată problemă pentru site-uri, deoarece acest proces poate provoca: 

  • Adrese URL de clasare în continuă schimbare; 
  • Poziții fluctuante în clasament; 
  • Cuvinte cheie care se luptă să crească, fără succes; 
  • Clasamentele URL greșite. 

De aceea, este ideal să cunoști ce trebuie făcut în cazul apariției canibalizării.  

  • Consolidează conținutul site-ului 

În cazul în care paginile nu sunt unice 100%, ia în vedere comasarea acestora. În felul acesta, două pagini cu performanțe slabe se pot transforma într-o pagină de succes.  În plus, această soluție, poate consolida conținutul site-ului, astfel încât acesta să sa claseze cât mai sus în SERP.  

Astfel, începe prin a analiza toate paginile site-ului, astfel încât să descoperi care este pagina care generează cel mai mult trafic. Este posibil să afli că există mai multe pagini care nu convertesc așa cum îți dorești. 

Dacă nu știi exact cum ai putea face acest lucru, ia legătura cu o echipa specializată pe optimizare SEO, precum este Danco Vision. În acest fel, te asiguri că problema este rezolvată ca la carte.  

  • Găsește cuvinte noi 

Dacă nu ai probleme cu privire la conținutul site-ului, este posibil să aplici o strategie slabă de cuvinte cheie relevante. În cazul acesta, este ideal să încerci să găsești cuvinte noi potrivite site-ului.   

Începe să faci o analiză asupra cuvintelor cheie, astfel încât să găsești cele mai bune variante, care să combată canibalizarea.  Apoi, optimizează toate cuvintele cheie relevante, astfel încât site-ul să nu mai aibă probleme.  

  • Șterge conținutul canibalizat 

Dacă variantele de mai sus nu dau roade, cel mai bine este să ștergi conținutul canibalizat, chiar dacă aceasta este o decizie greu de luat. Însă, nu face acest lucru dacă anumite părți din conținut generează trafic și clienți noi. 

Prin urmare, dacă îți dorești un site bine realizat, puternic în mediul online și de succes, ține cont de toate sfaturile de mai sus. Evită canibalizarea cuvintelor cheie sau remediază rapid problemele cauzate de acest fenomen

NOUTĂȚI

Articole similare