SERVICII

Campanii de email marketing

Alege soluții smart de informare și promovare

Marketing direct pentru clienți și potențiali clienți

Zi de zi, clienții tăi primesc zeci de e-mailuri de marketing. Toate au ca scop atragerea atenției. Însă, de cele mai multe ori, majoritatea acestor e-mail-uri ajung în coșul de gunoi sau rămân în inbox necitite. Nu înseamnă că trebuie să se întâmple și în cazul brandului tău. Dacă ai campanii de email marketing care se realizează corect, se poate obține o rată mare de deschidere și poate chiar genera conversii semnificative.

Ce înseamnă email marketing ?

Email marketing este o metodă de promovare directa prin care se trimit mesaje comerciale prin email către un grup de destinatari. Scopul campaniilor de email marketing poate varia de la informarea clienților despre oferte și promoții, la încurajarea acestora să achiziționeze produse sau servicii, sau să le amintească despre o anumită acțiune pe care trebuie să o ia (cum ar fi să-și actualizeze informațiile de cont).

Email marketingul poate fi utilizat în diferite etape ale procesului de vânzare, inclusiv în obținerea de noi clienți, menținerea relației cu clienții existenți și creșterea vânzărilor. Prin utilizarea unei liste de contacte bine segmentate și un mesaj bine structurat și personalizat, email marketingul poate fi o metodă foarte eficientă și accesibilă de a ajunge la publicul tău țintă și de a-i transforma în clienți fideli.

Este important să menționăm că email marketingul trebuie să fie utilizat în conformitate cu regulile și normele privind confidențialitatea și protecția datelor personale. Astfel, este important să obții permisiunea de la destinatarii email-urilor pentru a-i contacta și să le oferi posibilitatea de a se dezabona în orice moment.

Obiectivele unei campanii de email marketing

Obiectivele unei campanii de email marketing pot varia în funcție de strategia companiei și de etapa procesului de vânzare în care se află aceasta. În general, obiectivele unei campanii de email marketing pot fi:

Creșterea vânzărilor: Scopul principal al multor campanii de email marketing este de a stimula vânzările prin promovarea produselor și serviciilor oferite de companie. Prin utilizarea unor oferte speciale și a mesajelor personalizate, email-urile de marketing pot fi foarte eficiente în creșterea conversiilor și a veniturilor.

Creșterea gradului de implicare: Campaniile de email marketing pot fi utilizate pentru a stimula gradul de implicare și interacțiunea cu clienții și potențialii clienți prin promovarea de conținut relevant și util pentru ei. Astfel, companiile pot crește gradul de notorietate a mărcii și pot dezvolta relații puternice cu clienții lor.

Generarea de noi lead-uri: Campaniile de email marketing pot fi utilizate pentru a atrage noi leads-uri, prin promovarea de oferte și conținut care să îi convingă pe utilizatori să ofere informațiile lor de contact. Aceste informații pot fi ulterior utilizate în campanii de nurturing și conversie.

Creșterea traficului pe site: Email marketing poate fi folosit pentru a genera trafic pe site-ul companiei, prin includerea de link-uri și call-to-action-uri care îi îndeamnă pe destinatari să acceseze pagina de destinație.

Consolidarea relației cu clienții: Email marketing poate fi folosit pentru a menține legătura cu clienții și pentru a îmbunătăți experiența lor cu brandul. Prin includerea de informații relevante și utile, precum și prin oferirea de oferte personalizate, companiile pot consolida relația cu clienții și pot încuraja loialitatea acestora.

KPI-uri pentru campanii de email marketing

KPI-urile (Key Performance Indicators) pentru campanii de email marketing sunt metricile utilizate pentru a măsura performanța și eficacitatea acestora. Acestea pot varia în funcție de obiectivele specifice ale campaniilor, dar există câteva KPI-uri esențiale care ar trebui să fie monitorizate pentru a evalua performanța campaniilor de email marketing. Iată câteva exemple:

Rata de deschidere (open rate): Aceasta măsoară procentul de destinatari care au deschis email-ul trimis. O rată de deschidere bună poate indica că subiectul email-ului a fost atractiv și conținutul este relevant pentru destinatar.

Rata de click (click-through rate): Aceasta măsoară procentul de destinatari care au făcut click pe link-urile incluse în email. O rată de click bună poate indica că mesajul email-ului a fost atractiv și că destinatarii sunt interesați de oferta promovată.

Rata de conversie (conversion rate): Aceasta măsoară procentul de destinatari care au efectuat o acțiune dorită (de exemplu, au cumpărat un produs sau s-au înregistrat pentru un eveniment) după ce au primit email-ul. Aceasta este una dintre cele mai importante KPI-uri, deoarece arată dacă campania a avut un impact pozitiv asupra obiectivelor de vânzare sau de generare de leads-uri.

Rata de dezabonare (unsubscribe rate): Aceasta măsoară procentul de destinatari care s-au dezabonat din lista de email-uri după primirea acestora. O rată mare de dezabonare poate indica faptul că mesajul email-ului nu a fost relevant sau că destinatarii nu au fost mulțumiți de experiența lor cu brandul.

Rata de returnare pe email (bounce rate): Aceasta măsoară procentul de email-uri care nu au putut fi livrate către destinatari din cauza unor erori (de exemplu, adresa de email nu există sau este invalidă). O rată mare de returnare pe email poate indica faptul că lista de contacte nu este curată și că trebuie să fie actualizată sau curățată.

Valoarea medie a comenzii (average order value): Aceasta măsoară valoarea medie a comenzilor plasate prin intermediul email-urilor de marketing. Aceasta este o KPI importantă pentru companiile care doresc să crească veniturile prin email marketing.

Costul per click (CPC): Aceasta măsoară costul mediu per click pentru link-urile incluse în email. Aceasta este o KPI importantă pentru companiile care investesc în publicitatea plătită prin intermediul email-urilor de marketing.

Email marketing pentru afacerea ta

Echipa noastră efectuează o analiză cuprinzătoare a tuturor campaniilor și bazelor de date anterioare pentru a înțelege mai profund strategia ta actuală de email marketing în cazul în care aceasta există. Dacă vrei să pornești de la 0 cu campaniile de e-mail marketing, te vom ajuta să ajungi la potențiali clienți prin intermediul unei strategii bine structurate.

Actualizare constantă a strategiei

Elementele specifice includ o revizuire a designului și copy-ului actual (în cazul în care există), instrumente de marketing prin e-mail și actualizarea stării bazei de date – pe care le vom dezvolta. Vom crea un plan strategic care te va ajuta la creșterea eficienței campaniilor de marketing prin e-mail și implicit la dezvoltarea afacerii tale prin valorificare.

Proiecte de succes
DancoVision

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi est nunc, vehicula sed nunc sit amet, tristique ornare sapien. Sed in nibh augue. Aenean scelerisque leo dolor. Nam condimentum eros at sapien porttitor gravida. Quisque egestas ex in massa luctus, non rhoncus elit consectetur. Praesent venenatis ligula a tellus vestibulum suscipit. Proin bibendum molestie magna sit amet feugiat.

Mystino

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Morbi est nunc, vehicula sed nunc sit amet, tristique
ornare sapien. Sed in nibh augue. Aenean scelerisque leo
dolor. 

Quisque egestas ex in massa luctus, non rhoncus elit
consectetur. Praesent venenatis ligula a tellus vestibulum
suscipit. Proin bibendum molestie magna sit amet
feugiat.


Nume Client

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Morbi est nunc, vehicula sed nunc sit amet, tristique
ornare sapien. Sed in nibh augue. Aenean scelerisque leo
dolor. 

Quisque egestas ex in massa luctus, non rhoncus elit
consectetur. Praesent venenatis ligula a tellus vestibulum
suscipit. Proin bibendum molestie magna sit amet
feugiat.


INTERACTIVE

Danco Vision Interactive
Nu doar site-uri web

INTREBARI SI RASPUNSURI

FAQ Danco Vision

Intrebari frecvente pe care agentia de marketing online Danco Vision le-a primit

O campanie de email marketing este o strategie de marketing prin care se trimit mesaje comerciale prin intermediul emailului către un grup de persoane care au dat consimțământul pentru a primi astfel de mesaje de la o anumită companie sau brand. Scopul principal este de a încuraja aceste persoane să cumpere produse sau servicii sau să ia alte acțiuni dorite.

 

 

Avantajele unei campanii de email marketing includ:

 • costuri reduse comparativ cu alte strategii de marketing;
 • posibilitatea de a ajunge la un public direct interesat de produsele sau serviciile oferite;
 • măsurarea eficacității campaniei prin analiza ratei de deschidere și de clic;
 • posibilitatea de a personaliza mesajele pentru fiecare abonat în parte;
 • posibilitatea de a automatiza procesul de trimitere a mesajelor.

Un email de marketing trebuie să conțină următoarele elemente:

 • subiectul: trebuie să fie clar și atractiv, pentru a atrage atenția destinatarului;
 • antetul: trebuie să conțină numele și adresa de email a expeditorului, pentru a crea încredere și transparență;
 • conținutul: trebuie să fie relevant, personalizat și clar, prezentând avantajele produselor sau serviciilor oferite și convingând destinatarul să ia o acțiune;
 • call-to-action: trebuie să fie clar și bine poziționat, încurajând destinatarul să ia o acțiune dorită (de exemplu, să cumpere un produs sau să completeze un formular de contact);
 • footerul: trebuie să conțină informații despre expeditor (adresa, numărul de telefon, etc.) și posibilitatea de a se dezabona.

Pentru a crește rata de deschidere a emailurilor de marketing, se pot aplica următoarele strategii:

 • subiectul trebuie să fie atractiv și să conțină un element de curiozitate;
 • expeditorul trebuie să fie unul cunoscut și de încredere;
 • conținutul emailului trebuie să fie personalizat și relevant pentru destinatar;
 • frecvența trimiterii emailurilor trebuie să fie optimă, evitându-se trimiterea prea frecventă sau prea rară a mesajelor;
 • emailul trebuie să fie optimizat pentru afișarea corectă pe toate dispozitivele.

Pentru a măsura eficacitatea unei campanii de email marketing, se pot analiza următoarele indicatori:

 • rata de deschidere a emailurilor;
 • rata de click pe linkurile din email;
 • rata de conversie;
 • rata de navigare;
 • identificarea problemelor de design, de utilizare și de performanță;