Ce trebuie să știi despre SEO content writing?

SEO content writing este un instrument eficient în procesul de indexare a unui site web pe motoarele de căutare.

În acest articol de blog, vom discuta cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre optimizarea SEO a conținutului scris online.

Cum realizezi o strategie SEO content writing?

  • Definește obiectivele

Este foarte important să stabilești obiectivele pentru care dorești să faci SEO content writing. 

Astfel, înainte de a porni pe drumul optimizării SEO, este esențial că te întrebi dacă dorești să crești vânzările sau dacă dorești doar să obții mai mult trafic organic pe site.  

În acest fel, îți poți da seama mult mai ușor ce tip de conținut trebuie să publici, pentru a atinge obiectivele notate.

  • Ține cont de tipul categoriilor de public

Sondajele și software-urile de analiză te pot ajuta să obții o imagine clară asupra profilului vizitatorilor. 

În funcție de vizitatorii site-ului, adaptează conținutul, astfel încât acesta să fie cât mai atractiv pentru cititori, să le capteze atenția și să îi facă să revină pe site cu fiecare ocazie.

  • Creează un calendar editorial

După ce obții o imagine de ansamblu asupra vizitatorilor site-ului, este indicat să realizezi un calendar editorial.

Un calendar editorial îți poate spune când să publici conținut nou și ce tip de texte să postezi pe site, astfel încât rezultatele să fie optime.

În acest fel, respecți un program regulat de publicare, lucru ce ajută mult la atingerea obiectivelor gândite.

  • Analizează și reevaluează

În cele din urmă, analizează constant rezultatele site-ului. Dacă observi că traficul organic al website-ului a crescut simțitor din momentul începerii strategiei SEO, atunci înseamnă că ești pe drumul cel bun.

În plus, dacă există numeroase interacțiuni cu vizitatorii, precum sunt comentariile, înseamnă că trebuie să continui în aceeași manieră.

Analiza trebuie să aibă trei mari scopuri:

  • Studierea rezultatelor strategiei SEO, pentru a vedea dacă tehnicile folosite sunt potrivite.
  • Menținerea site-ului sub control, astfel încât vânzările și traficul să se mențină la cele mai înalte cote.
  • Actualizarea și îmbunătățirea conținutului vechi.

Cele mai bune tehnici de SEO content writing

În cazul în care te gândești să oferi servicii content writing, este esențial să cunoști cele mai bune tehnici de optimizare.

Acestea sunt:

  1. Scrie conținut relevant pentru publicul țintă. Nu scrie despre ceea ce îți dorești tu, ci despre ceea ce doresc vizitatorii să afle.
  2. Vorbește pe limba și tonul publicului țintă. Dacă publicul țintă este format din femei casnice, de exemplu, nu folosești un limbaj elevat și tehnic, ci unul cât mai prietenos, pe înțelesul tuturor.
  3. Include cuvintele cheie în orice tip de text realizezi. Cuvintele cheie joacă un rol esențial în indexarea în Google, care este și scopul strategiei tale de SEO content writing.
  4. Folosește propoziții scurte. Nu realiza fraze prea lungi, fiindcă acest lucru poate afecta mult optimizarea.
  5. Nu înghesui conținutul. Este recomandat să creezi texte ușor de parcurs, cu spații și cu poze în interiorul blocurilor de text. În acest fel, vizitatorii pot parcurge ușor tot conținutul site-ului.
  6. Adaugă link-uri externe doar către site-uri de renume, autorizate, pentru ca aceasta strategie să dea roadele dorite.
  7. Inserează link intern oriunde se poate.
  8. Realizează texte cu informații de calitate, care stârnesc interesul cititorilor. Nu concepe conținut superficial, fiindcă în acest fel optimizarea SEO nu poate oferi rezultatele visate.
  9. Inserează imagini relevante, pentru a completa perfect textele din paginile site-ului.
  10. Nu te orienta după un anumit număr de cuvinte, ci scrie pe un subiect oricât este nevoie. Textele lungi și relevante sunt indexate bine de către Google.

În cele din urmă, dacă îți dorești să optimizezi în mod optim paginile site-ului, respectă toate regulile prezentate mai sus. În cazul în care consideri că nu poți optimiza SEO ca la carte, cere ajutorul agenției Danco Vision. Aici se găsesc mulți specialiști SEO content writing, gata să te ajute cu orice ai nevoie!

NOUTĂȚI

Articole similare