Ce este Social Media Marketing? Scurt ghid pentru începători

În ultimii ani, Social Media a schimbat foarte mult viziunea business-urilor și traseul pe care îl avea marketing-ul în viața unei afaceri. Datorită accesibilității sale și a costurilor relative reduse, companiile au apelat din ce în ce mai mult la folosirea rețelelor sociale, în defavoarea mijloacelor mass-media tradiționale. Astfel, eforturile pentru marketing-ul online au fost duse la un complet alt nivel.

Marketing-ul online într-o afacere este o necesitate, mai ales dacă îți dorești să te bucuri de notorietate la un prag mai mare și dacă vrei ca serviciile sau produsele tale să ajungă la cât mai mulți oameni. Pentru a te ajuta cu câteva informații pe scurt și ușor de înțeles chiar și pentru cei care nu au cunoștințe în acest domeniu, echipa Danco Vision a pregătit un ghid pentru începători. Fie că vrei să știi mai multe despre ce este Social Media Marketing, ce sunt aceste servicii Social Media sau cum se creează o strategie Social Media Marketing, vei afla toate informațiile în cele ce urmează.

Aspectele esențiale ale Social Media Marketing-ului

Social Media Marketing se referă la faptul că rețelele de socializare sunt utilizate pentru a promova orice – de la mărci, produse și servicii – până la evenimente și diverse acțiuni.
Rețelele au revoluționat modul în care oamenii comunică și se conectează între ei – fie în scopuri personale, fie pentru a facilita viața unei afaceri. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că există din ce în ce mai multe persoane în mediul online.
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi, ca începător, despre Social Media Marketing:

1. Cum începi marketing-ul pe rețelele de socializare?
• Prima dată ai nevoie de stabilirea scopurilor și obiectivelor. Trebuie să știi dinainte unde mai exact îți dorești să ajungi. Vrei awareness sau reach? Îți dorești să formezi o comunitate de oameni? Să crești vânzările? Cu ajutorul identificării target-urilor vei afla ce strategii trebuie să folosești.
• Apelează la specialiștii în domeniu – o agenție Social Media, care știe cum funcționează marketing-ul online poate fi soluția pentru afacerea ta. Trebuie să îți expui dorințele și viziunea pe care o ai pentru afacerea ta, iar specialiștii în domeniu vor ști exact ce trebuie să facă.

2. Care sunt platformele cele mai utilizate?
• Facebook – Platforma cu aproximativ un milliard de utilizatori activi zilnic, va rămâne o comoară pentru oameni și mai ales pentru afaceri. Pe lângă persoanele fizice care utilizează Facebook-ul zilnic, există și numeroase business-uri care își desfășoară o bună parte din activitate pe Facebook. Publicitatea, promovarea produselor și a serviciilor către un public larg sunt doar câteva dintre beneficiile pe care această platformă le poate avea pentru afacerea ta.
• Instagram – Este considerată platforma cu cea mai rapidă creștere și îți oferă următoarele avantaje:
– conectează oamenii cu ajutorul story-urilor,
– conținutul vizual este esențial pentru o strategie de marketing online,
– poți ajunge la foarte mulți oameni și la publicuri țintă mai ușor,
– este o platformă prin care se obține o interacțiune mai bună cu comunitatea,
– are numeroase tool-uri utile,
– este ușor să îți urmărești concurența.

3. Care sunt cele mai utilizate acțiuni în marketing-ul online?
• Engagement Strategies – trebuie să îți implici publicul în activitatea brandului – nu îi arată produsul și atât, ci promovează-l într-un mod interactiv;
• Posting Frequency – calitate, nu cantitate – însă postează frecvent pentru ca publicul să poată interacționa constant cu tot conținutul;
• Consistent Branding – activități îndreptate către a crea notorietate brandului, pentru a fi recunoscut din mulțimea companiilor îndreptate către aceeași piață și orientate după același public țintă;
• Social Media Integration – conectarea brandului și eforturilor de marketing cu publicul;
• Social Media Analytics – îmbunătățirea performanțelor cu ajutorul analizelor și rapoartelor.

Aceste trei întrebări probabil și le pun majoritatea persoanelor care dețin afaceri și care își doresc promovare în mediul online.
Pentru a te asigura că toate lucrurile sunt făcute corect, solicită ajutorul echipei de specialiști Danco Vision.

NOUTĂȚI

Articole similare