Emoji-urile în marketing

Emoji-urile în marketing pot părea un fel de subiect tabu. Ei bine, deși nu tuturor ne place să acceptăm acest lucru, ele au devenit o parte esențială din fenomenul online și trebuie văzute ca o oportunitate de a comunica mai eficient și mai pe înțelesul celorlalți.

De ce trebuie să le folosești?

Identificare cu publicul

Dacă vrei să dobândești o personalitate umană pentru brand-ul tău, atunci este esențial să incluzi emoji-uri în modul de comunicare din marketing-ul online. Acestea îi fac pe oameni să se identifice mai bine cu mesajul tău și să fie mai receptivi la viitoarele postări.

Viteza în comunicare

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Acest lucru este corect, chiar dacă respectiva imagine are o dimensiune foarte mică. De aceea, în loc să fii nevoit să scrii un text amplu în care să transmiți un anumit mesaj, e suficient să aplici un emoji care să facă totul pentru tine.

Engagement

Statisticile arată că folosirea emoji-urilor crește engagement-ul cu 25%. Folosite în Facebook, acestea au capacitatea de a creste numărul de like-uri cu 57%, în timp ce numărul de share-uri se bucură și el de o îmbunătățire cu un procent de 33%.

În concluzie, emoji-urile îți pot aduce beneficii notabile dacă sunt folosite în mod corespunzător. Acestea trebuie alese foarte bine în funcție de context și nu trebuie să se facă abuz de disponibilitatea lor.

Pentru o mai bună strategie de marketing, apelează la o agenție specializată de promovare. Danco Vision îți va duce business-ul la urechile tuturor prin campanii atent planificate și monitorizate.

NOUTĂȚI

Articole similare