Fornetti

Fornetti România este un producător și distribuitor de produse de patiserie care a revoluționat industria de profil cu gama sa de preparate congelate și pre-coapte. Ca jucător dominant în industrie, Fornetti deține peste 800 de magazine în 230 de orașe din România și și-a extins prezența în peste 20 de țări într-un deceniu. Această creștere remarcabilă este o dovadă a angajamentului Fornetti pentru calitate, inovație și satisfacția clienților.

Provocarea?

Adaptarea mesajului și atragerea Generației Z din România, un segment demografic foarte activ pe rețelele sociale și cunoscut pentru preferințele și comportamentele sale distincte.

Soluția?

Am valorificat înțelegerea noastră profundă asupra marketingului digital pentru a crea o strategie care să rezoneze cu Generația Z. Abordarea noastră s-a concentrat predominant pe crearea de conținut care să fie nu doar amuzant, ci și aliniat cu cele mai recente tendințe și momente amuzante populare în rândul acestui grup de vârstă.

Strategia de Social Media

Recunoscând importanța de a interacționa cu Generația Z acolo unde reprezentanții acesteia își petrec cea mai mare parte a timpului, ne-am adaptat eforturile pe rețelele sociale pentru a fi atât distractive, cât și relevante. Majoritatea conținutului nostru amuzant a fost dezvoltat pentru TikTok, unde am adoptat o strategie de conținut bazată pe utilizatori. Această abordare a facilitat o conexiune autentică între utilizatori și brandul Fornetti, făcându-l relatable și plăcut.

Prin conținutul nostru creativ și captivant, Fornetti România s-a distins ca un brand accesibil într-un sector alimentar competitiv. Eforturile noastre de publicitate s-au concentrat pe client, rezonând efectiv cu publicul nostru țintă și conducând la o recunoaștere semnificativă a brandului, în special pe TikTok. Această platformă a devenit un factor cheie în atragerea Generației Z, îmbunătățind semnificativ popularitatea brandului Fornetti în rândul acestui segment demografic.

PPC

Pentru a completa strategia noastră de social media și a amplifica vizibilitatea Fornetti România în rândul Generației Z, am dezvoltat o amplă strategie Pay-Per-Click (PPC). Această abordare a fost meticulos proiectată pentru a viza potențialii clienți cu precizie, maximizând impactul cheltuielilor noastre de publicitate și asigurându-ne că mesajul Fornetti targetează publicul țintă la momentul și locul potrivite.

Obiective și strategie

Obiectivul nostru principal a fost de a crea o identitate de brand online unică și memorabilă pentru Fornetti. Aceasta a implicat mesaje consistente, un stil vizual coerent și o voce clară a brandului pe toate platformele digitale, stabilind o amprentă digitală consistentă.

Ne-am propus să dezvoltăm conținut interactiv și captivant pentru a consolida o comunitate puternică în jurul brandului Fornetti. Prin concursuri de conținut generat de utilizatori, am dorit să întărim relația cu clienții existenți și să atragem alții noi.

Privind în perspectivă, strategia noastră pentru perioada următoare se concentrează pe două obiective: consolidarea poziției noastre actuale pe piață și extinderea razei noastre de acțiune. Suntem interesați să captăm atenția Generației Alpha, extinzând strategiile noastre dincolo de digital pentru a genera povești care reflectă experiențele consumatorilor noștri. Narațiunea Danco Vision subliniază bucuria și spontaneitatea pe care Fornetti le aduce în viața de zi cu zi, având scopul de a se conecta cu publicul nostru la un nivel personal și de a spori implicarea acestuia cu brandul.

Rezultatele?

Prezența Fornetti România pe Facebook și Instagram a înregistrat o creștere semnificativă, o recunoaștere a planificării noastre strategice și a atractivității campaniilor noastre. Din septembrie până în decembrie 2023, o perioadă bogată în sărbători și evenimente sezoniere, am lansat o serie de campanii care nu doar că au capturat esența acestei perioade speciale, dar au și rezonat profund cu publicul Fornetti. Succesul acestor campanii evidențiază puterea alinierii conținutului cu evenimentele culturale și sezoniere, favorizând implicarea și consolidând legăturile în comunitate.

Abordarea personalizată pentru fiecare platformă a contribuit la succesul nostru general. Pe Instagram, conținutul nostru vizual atrăgător, completat de strategii eficiente de hashtag-uri, a crescut semnificativ acoperirea și implicarea. Facebook, cu accentul său pe comunitate și partajare, a facilitat interacțiuni mai profunde, permițând campaniilor să rezoneze pe scară largă și să cultive un sentiment de apartenență printre urmăritorii Fornetti.

Impactul combinat al acestor campanii pe Facebook și Instagram nu a demonstrat doar versatilitatea și atractivitatea conținutului, ci a subliniat și importanța unei strategii multi-platformă în era digitală de astăzi. Abilitatea noastră de a țese temele sezoniere cu interesele publicului a dus la o creștere notabilă a implicării, urmăritorilor și afinității pentru brand.

Concepte creative

Prin concepte creative, conținut captivant și eforturi strategice de publicitate, inclusiv PPC, ne-am propus nu doar să evidențiem gama de produse de patiserie Fornetti, ci și să integrăm brandul în viața de zi cu zi și momentele speciale ale clienților noștri.

Fiecare campanie a fost gândită cu atenție pentru a rezona cu segmente specifice ale publicului Fornetti, folosind un mix de povestiri, implicare pe rețelele sociale și elemente interactive pentru a crea conexiuni semnificative:

Campania #ForYou

Campania #ForYou a Fornetti marchează o schimbare crucială în strategia de social media pusă la punct de Danco Vision, punând în prim-plan preferințele și momentele unice ale clienților în narațiunea brandului. Acest concept inovator, care întruchipează angajamentul nostru față de client, s-a adaptat perfect diferitelor ocazii – de la sărbători școlare la Ziua Internațională a Femeii – demonstrând dedicația noastră pentru a celebra individualitatea fiecărui entuziast Fornetti.

Impactul acestor campanii țintite a fost incontestabil. Nu doar că am observat o creștere a implicării și a sentimentului pozitiv față de brand pe platformele digitale, dar am și creat conexiuni mai profunde și mai semnificative cu publicul. Inițiativa #ForYou a transformat modul în care clienții percep Fornetti, nu doar ca o patiserie, ci ca un brand care înțelege și apreciază cu adevărat unicitatea lor.

Continuând să adoptăm această abordare axată pe client, conceptul #ForYou nu doar reafirmă promisiunea noastră de a satisface gusturile diverse ale comunității, dar stabilește și un nou standard pentru implicarea semnificativă a brandului în era digitală. Fornetti este un exemplu al puterii de a pune clienții în centrul fiecărei campanii, demonstrând că există întotdeauna ceva special, doar #ForYou.

Mini – mascota

Introducerea în comunicarea Fornetti a lui Mini, mascota lor îndrăgită, a revoluționat modul de implicare cu comunitatea pe platformele de socializare, câștigând inimile și stârnind bucurie în rândul urmăritorilor brandului. Prezența lui Mini a depășit interacțiunea convențională brand-client, aducând un personaj unic, cu care se poate relaționa, în viața de zi cu zi a publicului. Prin aventurile, sărbătorile și participarea sa în diverse campanii, Mini a devenit mai mult decât o mascotă; întruchipează spiritul Fornetti – cald, primitor și mereu gata să aducă zâmbete.

Mai mult, rolul lui Mini în strategia de social media gândită de Danco Vision a sporit semnificativ vizibilitatea și loialitatea față de brand. Personalitatea sa atrăgătoare a făcut mesajele Fornetti mai relaționabile și mai memorabile, încurajând creșterea numărului de distribuiri, aprecieri și comentarii. Această implicare crescută a extins sfera de acțiune, introducând Fornetti unor noi audiențe și adâncind conexiunea cu clienții existenți.