Poți să faci bani din Tik Tok?

Deprinderea metodelor prin care poți face bani din Tik Tok îți poate transforma hobby-ul într-un job full-time. Dacă ai un spirit antreprenorial, ai auzit despre succesul obținut de anumiți tik tok-eri sau pur și simplu îți petreci o bună parte a timpului folosind aplicația, ai putea monetiza aceste atribute.

Indiferent de motivul din spate, este în mod cert o activitate ce poate deveni extrem de profitabilă, distractivă și creativă. Bineînțeles, te va ajuta mult expertiza oferită de o agentie social media cu servicii 360° digitale. Citește în continuare pentru a afla cum poți face bani din Tik Tok!

Importanța platformei

Tik Tok este a 6-a cea mai utilizată platformă de social media la nivel mondial! Aceasta are peste 1 miliard de utilizatori activi la ora actuala, ceea ce o cataloghează ca fiind o platformă și o piață vastă.

Tocmai de aceea, multe persoane au descoperit deja modalități de a face bani din Tik Tok și își consideră activitatea un job full-time. Continuă să citești pentru a afla care sunt cele mai bune strategii pentru a câștiga bani în același mod!

Cine poate face bani din Tik Tok?

Obținerea unui venit prin această platformă necesită puțină creativitate. Deși există metode oficiale, finanțate de aplicație pentru a câștiga bani, există multe alte strategii alternative, chiar dacă nu ai mulți followers.

Precum mulți alți influenceri și creatori de conținut de pe alte rețele de socializare, mulți tik tok-eri au ajuns deja la un anumit nivel de succes financiar. Platforma în sine este relativ nouă, însă strategiile aplicabile nu sunt.

Cât câștigă un Tik Tok-er în 2022?

Modul în care decizi să-ți monetizezi contul va determina și cât anume vei câștiga. Parteneriatele cu branduri active pe Tik Tok îți pot aduce chiar și câștiguri în valoare de mii de euro. Dacă ești un creator de conținut influent și relevant, cu o comunitate suficient de mare în spate, chiar și câteva clipuri postate îți pot aduce sume impresionante.

Dacă faci parte din Tik Tok Creator Fund, poți câștiga între 2 și 4 cenți pentru fiecare 1000 vizualizări. Dacă ajungi în punctul în care să ai milioane de vizializări, like-uri și followeri, poți să trăiești doar de pe urma contului tău de Tik Tok. Există însă și alte modalități de a câștiga bani din această activitate, chiar dacă nu ai devenit încă viral.

1.    Formează parteneriate cu branduri de încredere

Brandurile sunt dispuse să ofere sume de bani sau anumite produse de-ale lor în schimbul conținutului sponsorizat pe Tik Tok. De exemplu, dacă postezi frecvent content despre gaming, un producător de accesorii pentru PC ar putea oferi un set de căști pentru gaming, în schimbul unui clip pe Tik Tok, în care să le promovezi. Multe branduri sunt interesate de asemenea colaborări. Conform unui studiu realizat de emarketer.com, în 2019 16% dintre marketerii din Statele Unite au apelat la influenceri de pe Tik Tok.

În comparație, în martie 2021, procentul a crescut la 68%. Cu alte cuvinte, marketingul prin influenceri este în plină ascensiune și se poți câștiga astfel bani din Tik Tok. Companiile urmăresc parteneriate cu influencerii ai căror urmăritori sunt cât mai loiali. De aceea, este important să accepți sponsorizări din partea unor branduri ale căror valori și principii se aliniază cu ale tale, pentru nu fi nevoit să modifici radical tipul de conținut postat.

2.    Folosește Tik Tok pentru a-ți promova produsele/serviciile

Dacă ai deja produse sau servicii bine definite și un website bine structurat, comunicarea pe platformele de social media este o practică necesară. Însă, dacă alegi să utilizezi doar Instagram, Facebook și LinkedIn, poți rata oportunitatea de a te adresa unui public vast și tânăr, dacă nu incluzi și Tik Tok în strategia ta de promovare.

Creează conținut relevant și entertaining, prin care să promovezi simultan produsele tale. Include detaliile ce le fac unice și care te diferențiază de competiție. Menține comunicarea la un nivel cât mai ușor de înțeles și arată de ce un utilizator al platformei ar putea avea nevoie de produsul tău. Ține minte, Tik Tok nu este un alt LinkedIn, deci presară și puțin umor în clipurile tale!

3.    Cum faci bani din Tik Tok Creators Fund

În esență, este metoda oficială prin care poți fi plătit chiar de către Tik Tok. În iulie 2020, platforma a anunțat acest program de sponsorizare a creatorilor de conținut, pentru a încuraja creativitatea și exprimarea de sine. Acest lucru a condus la nașterea unor adevărate cariere în calitate de influenceri pe Tik Tok.

Există însă și anumite condiții ce trebuie îndeplinite, care îngreunează lucrurile pentru utilizatorii din România:

  • Să locuiești în Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia sau Spania
  • Să ai cel puțin 18 ani
  • Să ai cel puțin 10.000 followeri
  • Cel puțin 100.000 vizualizări în ultimele 30 de zile
  • Contul tău să respecte regulamentul și condițiile aplicației

Dacă utilizezi versiunea Tik Tok Pro și îndeplinești aceste criterii, poți aplica pentru programul de sponsorizare chiar din aplicație. Pentru a putea beneficia de expertiza unei agenții cu servicii digitale full 360, contactează acum Danco Vision!

NOUTĂȚI

Articole similare