Trenduri În Design Pentru Un Site Modern

În lumea design-ului, să fii up-to-date e crucial. Atât designerii, cât și utilizatorii îți evaluează site-ul prin prisma trendurilor, iar eticheta de ”învechit” scade valoarea întregului tău proiect. Dacă ai în plan să construiești un site web pentru afacerea ta sau să-ți treci site-ul vechi printr-un proces de redesign, ți-am pus la un loc mai multe tendințe pe care le poți urma. De asemenea, dacă ești un web designer care vrea să iasă din rutină în explorarea de noi tărâmuri vizuale, iată ce ar trebui să incluzi în lucrările tale de zi cu zi.

Landing Page cu Video

 

Formatul video devine din ce în ce mai popular în mediul online. Folosit ca background pe prima pagină a site-ului tău va reda o experiență mai bună vizitatorilor decât un design static. Video-ul este soluția cea mai bună atunci când vrei să creezi un anumit mood asociat prezenței tale online. Anumite companii folosesc video pentru a spune povești despre produsele sau serviciile lor, așa cum un design static nu ar putea să o facă.

Meniu de Navigare Ascuns

 

Meniul de navigare ”hamburger” îmbunătățește UX-ul atunci când navigarea se face de pe mobile, însă aduce avantaje și ecranelor mai largi. Ascunderea meniului de navigare îmbunătățește aspectul paginii printr-un design minimalist, care te ajută să te focusezi asupra unui singur lucru. Prin salvarea spațiului, structura de ansamblu a designului capătă mai multă flexibilitate.

Large Typography

 

Un lucru cool și frecvent folosit pe care ai putea să-l faci pentru site-ul tău e alegerea dimensiunilor mari pentru textele din key visual. Acest lucru creează un constrast puternic între header și restul conținutului. Uneori, fonturile sunt integrate cu partea vizuală și devin elemente decorative ale design-ului web.

Compoziție Deschisă și Asimetrie

 

Până nu demult, toate paginile web păstrau compoziții închise, simetrice și statice. În ultima perioadă, devin tot mai populare site-urile care se abat de la aceste convenții, adoptă compoziții deschise și rup simetria în mod deliberat. Design-ul rezultat este unul original și are șanse să păstreze vizitatorii pe site fără să-i plictisească. Dacă are și elemente dinamice și interactive, șansele de scădere a bounce rate-ului devin mai mari.

Te-ar ajuta mai multe insight-uri despre trendurile în web design? Te așteptăm la Danco Vision, agenție de web design, SEO și marketing online ce oferă servicii clienților din întreaga lume.

NOUTĂȚI

Articole similare