Cum Să Creezi Un Plan De Social Media În 6 Pași Simpli

Crearea unei strategii de social media care să corespundă business-ului tău poate fi o adevărată provocare. Awareness, engagement sau traficul pe site sunt doar câteva dintre obiectivele asupra cărora te poți concentra. Nu în ultimul rând, trebuie să alegi o strategie potrivită, cu obiective social media care se aliniază la obiectivele generale ale afacerii tale. Pentru a vedea ce trebuie să includă un plan de social media îți prezentăm 6 pași simpli care să te îndrepte în direcția potrivită.

#1 Stabilește Obiectivele Social Media

Smart-Goals

Primul pas către o strategie bună de Social Media este stabilirea obiectivelor pe care speri să le atingi. Care este scopul eforturilor tale de marketing? Vrei să crești notorietatea brandului sau să atragi trafic pe site-ul tău? Oricare ți-ar fi obiectivul, ar fi bine să urmeze structura SMART (specific, measurable, attainable, relevant și time-bound) pentru a putea să-ți evaluezi succesul.

#2 Apelează la Servicii de Consultanță de Business

Înainte de a pune în aplicare planul de Social Media Marketing, trebuie să ai o înțelegere mai profundă a utilizării conturilor de social media și modul în care funcționează. De asemenea, trebuie să știi cine este conectat cu tine în prezent, ce canale de social media folosește targetul tău și unde te plasezi pe piață în raport cu competitorii. Pentru asta, cel mai potrivit este să apelezi la o companie care oferă Consultanță de Business în Digital Marketing. Astfel, vei avea o viziune mai clară despre cum trebuie gestionat fiecare cont de social media.

#3 Creează-ți sau Îmbunătățește-ți Conturile de Social Media

conturi de social media

Odată ce ai terminat cu auditul, e timpul să te ocupi de prezența ta în lumea digitală. Concentrează-te asupra rețelei care se potrivește cel mai bine cu obiectivele de Social Media. Ai grijă ca fiecare post, comentariu, like sau răspuns să urmeze planul care duce la atingerea scopului pe care l-ai setat. De asemenea, un impact important îl au campaniile de Facebook Ads și Google Adwords, ca parte dintr-o strategie de marketing digital complexe.

#4 Creează un Calendar Editorial de Social Media

Să ai conținut relevant pe care să-l share-uiești e esențial pentru succesul în Social Media. Planul tău de Social Media Marketing trebuie să includă neapărat și un plan de conținut, alcătuit din strategii pentru crearea conținutului și din calendarul editorial. Un plan bun de conținut trebuie să răspundă la următoarele întrebări:

  • Ce tip de conținut vrei să promovezi în Social Media
  • Cât de des trebuie să postezi
  • Ce audiență ai pentru fiecare tip de conținut
  • Cum vei promova conținutul

#5 Testează și evaluează planul de Social Media

Pentru a vedea ce anume funcționează și ce nu în Social Media, trebuie să testezi în mod constant. Un tool esențial pentru a analiza rezultatele performanței campaniilor tale este Google Analytics. Dacă ai o campanie activă, poți face A/B testing pentru a vedea ce elemente atrag mai mulți utilizatori și din ce segment de target .

Pentru a construi un plan de social media potrivit business-ului tău, apelează la o agenție de Digital Marketing. Hai să ne cunoaștem la o cafea și să vorbim mai multe despre Social Media!

 

NOUTĂȚI

Articole similare