30 de pași strategici care te vor ajuta în campania de content marketing

Ce este content marketing-ul?

Content marketing-ul sau marketing-ul prin conținut este o formă de promovare a unui brand prin transmiterea de informații despre produsele, evenimentele, serviciile brandului respectiv. Pe scurt, marketingul prin conținut înseamnă informație și informare. Content marketing-ul este o formă de marketing online, prin care brandurile dezvoltă și susțin o legătură permanentă cu clienții lor.

Content marketing-ul în business-ul online

Tocmai ai lansat un blog sau ești pe punctul de a începe un business online? Cu siguranță, ai auzit de rolul extrem de important pe care conținutul de calitate îl are în marketing-ul online.

Află din acest articol care sunt cei mai importanți pași strategici în campania de content marketing. O strategie de content marketing de succes înseamnă parcurgerea unor pași strategici. Folosește-te de ei ca să-ți crești rata de conversie.

Iată care sunt cei 30 de pași strategici care te vor ajuta să scrii articole generatoare de conversii

Cel mai important aspect al content marketing-ului îl reprezintă crearea conținutului în sine; acesta din urmă ar trebui redactat pentru a converti, pentru a-ți aduce, constant, vânzări. Cu o astfel de miză, constați că nu este atât de simplu să scrii conținut de calitate, că nu sunt suficiente 500 de cuvinte despre un anumit topic pentru ca website-ul tău să înceapă să convertească. Parcurge pașii de mai jos pentru succes garantat în marketing-ul online prin conținut:

1. Alege un topic de actualitate și de interes;

2. Găsește cuvintele cheie pe care să le incluzi în articol; asigură-te că aceste cuvinte cheie au volum mare de căutare și concurență mică;

3. Citește ce scriu concurenții tăi direcți din online;

4. Nu începe să scrii decât după ce te-ai documentat – fă un research de calitate;

5. Alege un titlu de articol suficient de interesant încât să instige la click și conversie;

6. Inspiră-te, dar nu copia;

7. Scrie original, în stilul tău și în TOV-ul brandului;

8. Verifică autenticitatea informațiilor prezente în articol;

9. Fii personal și relativ;

10. Oferă soluții la anumite probleme;

11. Scrie cu autoritate;

12. Scrie bazându-te pe unicitate;

13. Spune o poveste;

14. Adaugă imagini, statistici și link-uri de calitate;

15. Optimizează conținutul din punct de vedere SEO;

16. Folosește fraze scurte, care pot fi ușor citite și înțelese;

17. Folosește un editor de text pentru ca structura să fie una organizată și ușor de urmărit;

18. Diversifică-ți stilul editorial;

19. Caută idei interesante care să crească rata de click;

20. Caută subiecte despre care nu s-a mai scris;

21. Concentrează-te 100%;

22. Scrie păstrând un raport logic între tematica articolelor și lungimea lor. Există tematici despre care poți scrie puțin, dar bine;

23. Adaugă valoare;

24. Redactează pentru share;

25. Redactează simplu și pe înțelesul tuturor tipologiilor de internauți;

26. Adaugă o înscriere prin email;

27. Adaugă call to action;

28. Scrie punându-te în locul cititorilor tăi;

29. Dezvoltă o strategie de content marketing, încă de la primul paragraf;

30. Utilizează instrumente de analiză și content marketing. 

Într-adevăr, o listă cam lungă, care ar putea să complice lucrurile, mai ales dacă timpul nu-ți permite să faci research sau să fii zilnic pe urmele competiției. Dacă există un singur pas strategic pe care nu-l poți parcurge, apelează la specialiști!

Danco Vision deține atuurile necesare în content marketing

Content marketing-ul implică research, documentare și analiză, iar echipa Danco Vision dispune de experiența necesară în parcurgerea pașilor strategici necesari unei campanii online de succes.

SEO, SMM, Research, Trafic, Conversie, Copywriting sau Online branding sunt prezente, de peste 10 ani, în vocabularul experților Danco Vision, ceea ce înseamnă dispunem de toate cunoștințele necesare pentru o campanie de content marketing de succes. Beneficiezi de cele mai bune strategii, de cele mai interesante metode de promovare sau de idei originale și inspirate pentru topic-uri care se cer împărtășite.

Dacă ești interesat de serviciile noastre de marketing online, te așteptăm să ne transmiți un mesaj prin formularul de contact. Dacă ești curios să afli cum putem ajuta business-ul tău prin strategii noi de content marketing, te invităm să ne scrii pe office@dancovision.com sau să apelezi +40 31 101 58 27 .

 

NOUTĂȚI

Articole similare