30 de pasi strategici care te vor ajuta in campania de content marketing

Ce este content marketing-ul?

Content marketing-ul sau marketing-ul prin continut este o forma de promovare a unui brand prin transmiterea de informatii despre produsele, evenimentele, serviciile brandului respectiv. Pe scurt, marketingul prin continut inseamna informatie si informare. Content marketing-ul este o forma de marketing online, prin care brandurile dezvolta si sustin o legatura permanenta cu clientii lor.

Content marketing-ul in business-ul online

Tocmai ai lansat un blog sau esti pe punctul de a incepe un business online? Cu siguranta, ai auzit de rolul [extrem de important] pe care continutul de calitate il are in marketing-ul online.

Afla din articol care sunt cei mai importanti pasi strategici in campania de content marketing. O strategie de content marketing de succes inseamna parcurgerea unor pasi strategici. Foloseste-te de ei ca sa-ti cresti rata de conversie.

Iata care sunt cei 30 de pasi strategici care te vor ajuta sa scrii articole generatoare de conversii

Cel mai important aspect al content marketing-ului il reprezinta crearea continutului in sine; acesta din urma ar trebui redactat pentru a converti, pentru a-ti aduce, constant, vanzari. Cu o astfel de miza, constati ca nu este atat de simplu sa scrii continut de calitate, ca nu sunt suficiente 500 de cuvinte, despre un anumit topic, pentru ca site-ul tau sa inceapa sa converteasca. Parcurge pasii de mai jos pentru succes garantat in marketing-ul online prin continut:

1. Alege un topic de actualitate si de interes;

2. Gaseste cuvintele cheie pe care sa le incluzi in articol; asigura-te ca aceste cuvinte cheie au volum mare de cautare si concurenta mica;

3. Citeste ce scriu concurentii tai directi din online;

4. Nu incepe sa scrii decat dupa ce te-ai documentat [fa research de calitate];

5. Alege un titlu de articol suficient de interesant incat sa instige la click si conversie;

6. Inspira-te dar nu copia;

7. Scrie original, in stilul tau;

8. Verifica autenticitatea informatiilor prezente in articol;

9. Fii personal si relativ;

10. Ofera solutii la anumite probleme;

11. Scrie cu autoritate;

12. Scrie bazandu-te pe unicitate;

13. Spune o poveste;

14. Adauga imagini, statistici si linkuri de calitate;

15. Optimizeaza continutul din punct de vedere SEO;

16. Foloseste fraze scurte, care pot fi usor citite si intelese;

17. Foloseste un editor de text pentru ca structura sa fie una organizata si usor de urmarit;

18. Diversifica-ti stilul editorial;

19. Cauta idei interesante care sa creasca rata de click;

20. Cauta subiecte despre care nu s-a mai scris;

21. Concentreaza-te 100%;

22. Scrie pastrand un raport logic intre tematica articolelor si lungimea lor [exista tematici despre care poti scrie putin dar bine];

23. Adauga valoare;

24. Redacteaza pentru share;

25. Redacteaza simplu si pe intelesul tuturor tipologiilor de internauti;

26. Adauga o inscriere prin email;

27. Adauga call to action;

28. Scrie punandu-te in locul cititorilor tai;

29. Dezvolta o strategie de content marketing, inca de la primul paragraf;

30. Utilizeaza instrumente de analiza si content marketing. 

Intr-adevar, o lista cam lunga, care ar putea sa complice lucrurile, mai ales daca timpul nu-ti permite sa faci research sau sa fii, zilic, pe urmele competitiei. Daca exista un singur pas strategic pe care nu-l poti parcurge, apeleaza la specialisti!

Danco Vision detine atuurile necesare in content marketing

Content marketing-ul implica research, documentare si analiza, iar echipa Danco Vision dispune de experienta necesara in parcurgerea pasilor strategici necesari unei campanii online de succes.

SEO, SMM, Research, Trafic, Conversie, Copywriting sau Online branding sunt prezente, de peste 10 ani, in vocabularul expertilor Danco Vision, ceea ce inseamna ca ei dispun de toate cunostintele necesare pentru o campanie de content marketing de succes. Beneficiezi de cele mai bune strategii, de cele mai interesante metode de promovare sau de idei originale si inspirate pentru topicuri care se cer impartasite.

Daca esti interesat de serviciile noastre de marketing online, te asteptam pe Dancovision.ro. Daca esti curios sa afli cum putem ajuta business-ul tau prin strategii noi de content marketing, te invitam sa ne scrii pe office@dancovision.ro sau sa apelezi +40 31 101 58 27 .

NOUTĂȚI

Articole similare