Care este diferența dintre design grafic și web design?

La prima vedere, designul grafic și web design-ul pot părea același tip de job. Cu toate acestea, există câteva diferențe cheie între ceea ce face un designer grafic și un web designer. Deși există unele aspecte care se încrucișează, aceste două profesii sunt diferite.  

Citește cu atenție articolul și află de la Danco Vision Agency care sunt cele mai importante diferențe între design grafic și web design.  

Design grafic – Ce înseamnă? 

Un profesionist în design grafic produce conținut vizual cu scopul de a transmite un anumit mesaj. Designul grafic poate fi folosit ca o modalitate de a exprima artistic idei și gânduri sau poate fi utilizat într-un mod comercial, cu scopul de a comunica mesaje publicitare de impact.  

Designerii grafici creează concepte vizuale, combinând tipografia cu fotografii și ilustrații, pentru a transmite un mesaj sau o emoție. Aceștia realizează logo-uri și design tipărit, precum sunt posterele, broșurile și ambalajele, însă concep și lucrări digitale pentru web și e-mail. 

Ce este Web Design? 

Designul web se ocupă cu planificarea, conceptualizarea și aranjarea conținutului și elementelor unui website. Aceasta meserie se ocupă de funcționalitatea generală a modului în care rulează un site web și include designul interfeței pe aplicațiile web și mobile. 

Designul web gestionează estetica unui site web, cu rolul de a îmbunătăți experiența utilizatorului.  

Design grafic vs. web design – Principalele diferențe notabile 

Iată alte diferențe importante între design grafic și web design: 

  1. Nivelul de calificare tehnică este diferit

Designerii web trebuie să aibă cunoștințe despre programare și să fie familiarizați cu mai multe programe, precum Adobe Dreamweaver și WebWave, care sprijină crearea unui site web cu o estetică potrivită brand-ului. Designul grafic, în schimb, nu necesită acest tip de informații deoarece, în cea mai mare parte folosește software-uri de editare foto, cum ar fi Photoshop și Illustrator. 

  1. Designul web este dinamic, iar cel grafic este permanent

În multe privințe designul grafic este permanent, deoarece o copertă sau o carte tipărită nu mai poate suporta modificări.   

Designul web, însă, reprezintă un mediu dinamic. Are puterea și flexibilitatea de a se schimba și de a se adapta după nevoi. La fiecare câțiva ani, o companie poate trece printr-o reproiectare completă a site-ului, fiindcă tendințele de design evoluează și este important ca afacerea să rămână relevantă. 

  1. Proiectele de designul web necesită modificări constante, pe când cele de designul grafic se încheie rapid

Site-urile web necesită întreținere continuă, pentru a fi mereu în pas cu ultimele tendințe. Un web design este modificat în mod regulat, pentru a se adapta cerințelor pieței. 

Însă, în design grafic proiectul se încheie atunci când acesta este trimis la tipărire. 

În concluzie, dacă ai nevoie de un site cu o estetică frumoasă, care să se potrivească de minune cu povestea afacerii, ai nevoie de o agenție de web design, nu de un grafic designer. Apelează cu încredere la profesioniștii Danco Vision, pentru a te bucura de un website cu design personalizat, adaptat prezentului și brand-ului. 

NOUTĂȚI

Articole similare