Top Subreddits: ghidul marketingului digital în aceste comunități

Internetul a devenit o parte integrantă a vieții multor români, iar platformele de socializare de nișă, precum Reddit, devin din ce în ce mai populare. Dar cum poate folosi compania ta această platformă în avantajul său?

Aruncăm o privire asupra celor mai importante subreddits din România și explorăm modul în care le poți folosi pentru marketingul digital. Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii!

Cum te poți folosi de top subreddits pentru marketing digital?

Utilizarea Reddit pentru marketingul digital oferă multe avantaje. Prin aderarea și adaptarea la cele mai importante subreddits din România, compania ta poate avea acces la o comunitate de utilizatori implicați și entuziaști, pasionați de interesele lor. Acest lucru îți permite să iei legătura cu potențiali clienți la un nivel mai profund și să creezi loialitate în rândul lor, prin conversații relevante.

În plus, Reddit oferă  de marketing. Prin analizarea nivelului de implicare al utilizatorilor, multe branduri pot obține informații despre ce subiecte prezintă interes în rândul publicului țintă și pot dezvolta conținut care să rezoneze cu acesta. Reddit găzduiește o gamă variată de subiecte, iar cele mai populare în România sunt legate de tehnologie, sport, divertisment, cultură, politică și stil de viață.

Adaptarea la platformă

Este esențial să înțelegi cultura subredditului, înainte de a începe să postezi. Reddit este cunoscut drept o platformă dedicată pentru discuțiile pe diverse teme, fie ele reale sau fictive. Conținutul de calitate și informativ primează, deoarece majoritatea utilizatorilor accesează site-ul sau aplicația pentru a afla lucruri noi sau pentru entertainment.

Dacă nu știi sigur de unde să pornești în procesul de adaptare a comunicării și a strategiilor tale la specificul Reddit, nu te îngrijora. Aici este o listă cu sfaturi și best practices pentru orice business nou în platformă:

  1. Stabilește clar care sunt scopurile principale pentru care dorești să te adresezi audienței de pe Reddit.

Dorești să explorezi oportunitățile oferite de Reddit pentru a spori conversiile? Te regăsești în Q3 cu mai puține încasări sau alte KPI-uri sub nivelul așteptărilor? Poate că pur și simplu vrei să dezvolți nivelul de brand awareness și să comunici pe multiple platforme accesibile? Oricare ar fi motivele, acestea trebuie avute în vedere atunci când realizezi strategia de marketing pentru Reddit.

  1. Delimitează clar categoria de audiență careia dorești să te adresezi și care îți urmărește conturile.

Este întotdeauna relevant să știi dacă te adresezi prevalent femeilor sau bărbaților, adulților tineri sau mai bătrâni. Reține că în funcție de specificul brandului tău și a produselor oferite, nu oricine va fi interesat să te contacteze, iar industria în care activează majoritatea clienților tăi este un factor decisiv.

  1. Realizează un research extensiv pentru top subreddits relevante pentru tine.

Deși la o primă vedere ar putea părea că Reddit este tărâmul promovărilor într-un număr infinit de grupuri, nu este chiar așa. Trebuie să respecți anumite regulamente, care diferă de la un grup la altul. Tone of voice-ul, terminologia și subiectele abordate pot fi distincte, iar o postare inadecvată ar putea conduce rapid la excluderea ta dintr-un grup. Cu alte cuvinte, documentează-te din timp, înainte de a începe să postezi.

Top subreddits dedicate locației

Dacă business-ul tău oferă servicii doar într-un anumit oraș, opțiunile tale de marketing ar putea fi restrânse. Există și posibilitatea ca din analiza datelor obținute de pe social media, să reiasă că majoritatea audienței tale provine din orașe mai mari, precum București sau Cluj.

Din fericire, Reddit ne oferă posibilitatea de a accesa anumite subreddits dedicate fiecărui oraș. Poți deveni membru al unor comunități online precum r/Arad, r/Brasov, r/Bucuresti, r/Cluj. În majoritatea cazurilor, acestea abordează multiple subiecte, de la interese personale, sfaturi, locații mai puțin cunoscute sau chiar servicii prestate. Totuși, este important să ai în vedere care sunt regulile fiecărei comunități și în ce măsură este permisă promovarea.

Este destul de probabil ca orice tip de mesaje de marketing să aibă o secțiune dedicată, pentru a nu-i deranja pe utilizatorii care accesează comunitățile pentru alte scopuri. Respectă aceste regulamente, pentru a nu fi exclus din comunități de către admin. Este mai ușor să îți adaptezi comunicarea sau strategia de postare pe această platformă, decât să fii exclus din anumite grupuri și să fii în căutarea altora.

Top subreddits dedicate unor tematici

Compania ta poate folosi subreddits dedicate anumitor subiecte, cum ar fi jocurile sau tehnologia, pentru a viza un public specific. Acest tip de marketing digital îți permite să creezi conținut adaptat la interesele grupului țintă. Poți chiar să te alături conversațiilor deja existente și să oferi contribuții valoroase, care vor atrage atenția asupra brandului tău. Prin poziționarea ca expert în domeniu, ai potențialul de a crește notorietatea brandului și de a atrage mai mulți clienți.

În plus, participarea la conversațiile de pe aceste subreddits este o modalitate excelentă de a construi relații cu potențialii clienți care ar putea duce în cele din urmă la vânzări. Deși postările de promovare pot fi eficiente, adesea abordarea mai eficientă este cea neconvențională. Interacționează cu utilizatorii și împărtășește-ți know-how-ul. Expune problemele unor produse sau servicii, apoi menționează cum anume poate fi compania ta de ajutor. Conversiile

Printre subredditsle interesante, cărora te poți alătura, se numără:

  • r/Parsecro – Știri și articole despre spațiu, știință și tehnologie

 

  • r/RoByte – Tehnologie, programare, IT

 

  • r/RoFrugal – Cheltuie inteligent

 

  • r/romanian/ – Despre limba română

 

  • r/RoPlay – Jocuri, boardgames, gaming în general

 

Subreddits dedicate unor hobby-uri

Reddit are și o serie de subreddituri specifice hobby-urilor, adresate românilor. Acestea pot fi o platformă excelentă pentru afacerile care vizează activități și interese specifice. De exemplu, dacă vinzi echipamente sportive, poți să te alături conversațiilor din r/sports sau să postezi actualizări legate de produsele tale în r/fitness.

În mod similar, dacă vinzi instrumente muzicale, poți partaja conținut legat de muzică pe r/music și poți interacționa cu potențialii clienți interesați de acest subiect. Marketingul digital pe aceste subreddits mai mici este o modalitate excelentă de a ajunge la un public foarte specific, care este deja interesat de nișa ta.

Deosebit de interesant pentru afaceri este subredditul r/Romania, care are peste 200 de mii de abonați și este dedicat discuțiilor despre subiecte actuale și în trend. Acesta poate fi folosit pentru a promova un brand prin conținut relevant, care rezonează cu utilizatorii din România.

Alte subreddits populare sunt r/gaming, r/technology, r/books și r/movies. De exemplu, dacă ești un dezvoltator de jocuri, poți posta actualizări cu privire la cele mai recente jocuri pe care le-ai dezvoltat și poți interacționa cu utilizatorii interesați de acest ele. Aceasta este o scurtă listă de top subreddits cu mult potențial pentru business-uri:

  • r/Bicla – Biciclete, trasee, touring, excursii etc
  • r/RoFitness/ – Sfaturi, informații și discuții despre fitness
  • r/RoFoto – Pentru pasionații de fotografie
  • r/RomanianFootball/ și r/Fotbal – Pentru microbiști

 

Pentru mai multe sfaturi privind platforme precum top subreddits menționate și servicii 360 precum performance marketing, SEO și multe altele, contactează Danco Vision chiar azi!

NOUTĂȚI

Articole similare