Cum să îți faci strategie social media pe grupuri Telegram?

Telegram este o aplicație de mesagerie, care în primele 24 de ore de la lansare a adunat aproape 7 milioane de utilizatori. Acest lucru se poate datora faptului că îmbină armonios caracteristicile WhatsApp cu cele ale platformei Snapchat. Astfel, mesajele de pe Telegram se disting de cele de pe WhatsApp printr-un temporizator de ștergere automată, care seamănă mult cu cel din Snapchat. 

Datorită acestor funcții, Telegram este o alegere inedită pentru promovare. Astfel, dacă dorești să faci marketing pe grupuri Telegram, iată câteva strategii social media pe care le poți pune în aplicare, astfel încât să construiești o comunitate puternică și să maximizezi utilitatea aplicației în scopuri business.  

Idei de strategii social media pe grupuri Telegram 

Înainte de a pune în aplicare aceste strategii de marketing, este necesar sa creezi un canal de Telegram.  După ce ai reușit să realizezi contul, urmează cu atenție pașii de mai jos, astfel încât să-ți sporești vizibilitatea pe această platformă media. 

1.Creează grupuri de Telegram 

În primul rând, poți concepe grupuri Telegram cu până la 200.000 de utilizatori și cu unul sau mai mulți administratori. Într-un grup utilizatorii pot participa activ  prin diferite postări, comentarii și interacțiune directă. Este cea mai bună modalitate de a forma o comunitate interesată de  produsele sau serviciile pe care le oferi. 

În al doilea rând, poți găsi grupuri publice care se aliniază publicului țintă vizat. Există mai multe moduri în care poți face acest lucru, inclusiv cu ajutorul unor cuvinte cheie relevante. După ce ai găsit câteva grupuri de Telegram ideale, citește-le mesajele, pentru a înțelege cât mai bine tipul de comunicare pe care îl abordează. În momentul în care te decizi să postezi diferite mesaje despre afacerea ta, asigură-te că acestea respectă interesele celorlalți membri și urmează instrucțiunile stabilite de administrator.  

2. Repostează conținut interesant  

Dacă găsești un document, un articol sau un meme care crezi că ar putea stârni curiozitatea membrilor, distribuie-l. Atragerea oamenilor în grup, prin inițierea de conversații, este o metodă eficientă prin care poți crește numărul de urmăritori. 

Asigură-te că distribui link-uri și concepte relevante, de încredere, pentru a spori interesul oamenilor. Rețeaua pe care o dezvolți poate fi îmbunătățită prin împărțirea ideilor, problemelor și inovațiilor. 

3. Ia parte activ la toate discuțiile 

Este bine să încerci să fii cât mai activ pe cele mai importante grupuri Telegram, pentru a te integra cu succes în comunitățile formate. În acest fel, oamenii pot începe să se simtă atașați de brand-ul tău, iar acest lucru poate aduce numeroase beneficii, precum creșterea conversiilor, îmbunătățirea credibilității și obținerea popularității în mediul online. 

În concluzie, de fiecare dată când apare o nouă platformă Social Media este recomandat să încerci să o înțelegi, astfel încât afacerea ta să fie promovată pe toate canalele. Profită de fiecare rețea de socializare, pentru a maximiza avantajele pe care le oferă promovarea online.  

În cazul în care consideri că timpul este mult prea scurt pentru a te ocupa de această latură a business-ului, ia legătura cu Danco Vision. Te putem ajuta cu gestionarea eficientă a tuturor conturilor și canalelor de Social Media, astfel încât să te ocupi de alte segmente ale afacerii. 

NOUTĂȚI

Articole similare