Cele mai bune metode de promovare online [Ghid complet]

  • December 16, 2020
  • Blog
No Comments

Fiecare persoană care deține o afacere își dorește ca obiectivele să fie atinse și mai ales ca businessul să fie prosper și să se bucure de vizibilitate. O strategie puternică de marketing online te va ajuta să îți stimulezi afacerea.

În prezent, majoritatea firmelor sunt prezente în mediul online și utilizează numeroase metode de promovare. Chiar dacă totul pare la început complicat și ambiguu, acest lucru ar trebui să te facă să vrei să înțelegi cât mai bine tot ce se întâmplă. Astfel, echipa DigitalU îți va prezenta câteva dintre metodele la care poți apela pentru a-ți promova afacerea în mediul online.

 

Strategii online necesare businessului tău

 

  1. Content marketing

Conținutul este coloana vertebrală a internetului. Dacă te oprești să te gândești puțin ce vezi în mediul online, aproape tot este bazat pe conținut. De la videoclipuri, articole, postări, până la infografice, descrieri și reclame.

Content marketingul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante strategii de marketing de pe internet, deoarece, fără acesta, numeroase alte strategii nu ar putea fi posibile sau suficiente. Conținutul informează potențialii clienți despre produsele sau serviciile tale. Tot acesta este cel care oferă oportunitatea de a fi un lider într-o anumită industrie.

 

  1. Marketing prin e-mail

Această metodă este confirmată de specialiști ca fiind o strategie puternică, deoarece este un canal direct de comunicare între afacerea ta și clienții actuali sau cei potențiali. Începe prin colectarea adreselor de e-mail ale clienților tăi sau ale potențialilor clienți. Secretul, însă, stă la partea de comunicare. Trebuie să ai grijă cum transmiți informația pentru ca aceasta să nu fie percepută ca fiind spam.

Ai și varianta de a apela la servicii promovare online oferite de agenții acreditate în domeniu, precum este și DigitalU, iar acest lucru te va scăpa de grija modului în care trebuie să comunici. Experții în domeniu vor ști exact cum trebuie să facă asta!

 

  1. Optimizarea motoarelor de căutare

Dacă îți dorești trafic de căutare organică către site-ul tău web, trebuie să optimizezi și să faci totul pentru ca procesul de maximizare a numărului de utilizatori pe un anumit site web să fie cât mai mare. SEO poate părea ceva complicat și confuz, însă există câteva elemente de bază ușor de învățat.  Printre acestea se află research-ul pentru cuvintele cheie și optimizarea conținutului astfel încât să fie vizibil în motoarele de căutare.

 

  1. Optimizarea ratei de conversie

Marketingul are ca scop principal obținerea acestor conversii. CRO (conversion rate optimization) poate fi gândită ca fiind o combinație de UI/UX (interfață utilizator/experiență utilizator). Cu ajutorul redactării optime pentru a transmite mesajul pe care încerci să îl promovezi și ulterior folosind elemente de design vei putea facilita experiența vizitatorului și vei obține conversii.

 

  1. Social Media

În zilele noastre, marketingul pe rețelele sociale este o strategie optimă. Desigur, social media este o modalitate excelentă de a comunica pentru cu publicul tău actual, dar vizibilitatea și comunicarea nu sunt suficiente pentru a dezvolta un brand sau o afacere. Ai nevoie de oameni care să-ți împărtășească experiența avută și care, la rândul lor, să aducă și mai multe persoane pentru a forma o comunitate. Trebuie să alegi un canal potrivit și să acorzi atenție persoanelor care te vizitează acolo.

 

  1. Publicitate plătită

Uneori, în marketing, trebuie să plătești dacă vrei să intri în joc! Publicitatea plătită poate fi realizată pe mai multe platforme, printre care se află și Facebook, Google Adwords și numeroase altele. Majoritatea, însă, necesită timp pentru a genera profit, dar rentabilitatea este imediată.

 

  1. Influencer marketing?!

Ai ajuns vreodată să cumperi un produs doar pentru că un prieten ți l-a recomandat? Cu siguranță! Cumperi produse recomandate de prieteni, deoarece prietenii tăi au acumulat un anumit nivel de credibilitate în fața ta. Ai încredere în ei, tocmai pentru că îți sunt prieteni. La fel se întâmplă și în cazul marketingului prin influență. Alege persoane care au comunități deja formate pe rețelele de socializare și care au și o doză de credibilitate!

 

În concluzie, internetul este ofertant atunci când vine vorba despre promovare. Fie că vei apela la campanii de promovare online, îți dorești promovare pentru magazin online sau vrei doar promovare site online, poți avea parte de toate acestea cercetând sau apelând la servicii de promovare marketing online oferite de agenții cu experiență în domeniu.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

More from our blog

See all posts