Cum a evoluat meseria de design grafic până acum?

Istoria designului grafic a început cu peste 30.000 de ani, existând la început sub formă de picturi rupestre și inscripții pe lut, rocă și cărămidă. Dar, designul grafic, așa cum este cunoscut astăzi a început să se dezvolte în epoca modernă. 

Abia în 1922 a apărut termenul „design grafic”. Acesta a fost creat de designerul William Addison Dwiggins, care a introdus termenul în eseul său „New Kind of Printing Calls for New Design”, pentru a explica modul în care a organizat și gestionat elementele vizuale în munca sa.  

Pe măsură ce tot mai multe companii au început să vadă valoarea designului grafic, a fost concepută o agenție de acest fel.  

Introducerea instrumentelor digitale a revoluționat modul în care este făcut astăzi designul grafic. Până la sfârșitul secolului al XX-lea, acest tip de artă s-a bazat pe procese artizanale. Însă, progresele rapide din timpul anilor 1980 și începutul anilor 1990, au schimbat designul grafic pentru totdeauna. 

MacPaint a deschis calea pentru multe inovații care stau astăzi la baza unor programe precum Photoshop, care este un software de editare grafică ce permite tuturor manipularea imaginilor și realizarea unor vizualuri profesionale. Cu toate acestea, programele de bază precum Microsoft Paint au făcut designul grafic mai disponibil pentru mase. 

Design grafic și rolul tehnologiei  

Tehnologia joacă un rol esențial în industria grafică.  

Pe măsură ce designerii grafici au început să folosească computerele mai des, aceștia au conștientizat cât de mult poate fi afectată calitatea rezultatului final de instrumentele utilizate. Prin urmare, multe companii au început să folosească software de calculator pentru a crea grafică, permițându-le să creeze modele personalizate. Unele dintre aceste programe sunt: Photoshop, Illustrator, Paint Shop Pro, CorelDRAW etc. 

Pe lângă utilizarea software-ului, profesioniștii folosesc și hardware, cum ar fi scanere, pentru a converti imaginile fizice în fișiere digitale. Aceste instrumente sunt utile, deoarece permit partajarea facilă a documentelor artistice către colegi și clienți finali. 

Unii experți încă preferă să folosească metoda tradițională de a crea lucrări de artă, care implică un stilou, cerneală și hârtie. Cu toate acestea, multe companii consideră că utilizarea acestor programe de calculator este mai rentabilă, economisind timp și bani. 

Deși este încă posibil să produci grafică de bună calitate cu metode tradiționale, profesioiștii folosesc software și hardware pentru a crea imagini de înaltă calitate, într-un timp relativ scurt.  De asemenea, acestea sunt utilizate pentru a  imprima creațiile și pentru a realiza materiale tipărite personalizate. 

Designerii grafici produc în prezent  orice ține de arta vizuală, de la logo-uri și reclame la ambalaje și site-uri web. Ei concep totul și fac acest lucru folosind cuvinte, imagini, videoclipuri și chiar cod. 

În concluzie, datorită versatilității domeniului, designul grafic reprezintă una dintre cheile de succes ale unui agenții de marketing și nu numai.  

Astfel, dacă ai nevoie de materiale grafice premium, care să corespundă nevoilor brand-ului pe care îl conduci,  apelează la ajutorul Danco Vision. Noi, ca  agenție de social media ne ocupăm atât de realizarea vizualurilor, cât și de postarea acestora pe rețelele sociale, astfel încât tu să te poți ocupa de alte aspecte ale afacerii. 

NOUTĂȚI

Articole similare

Elementele unui branding de succes

Branding-ul este o parte esențială a succesului pentru orice afacere. Cu toate acestea, noii antreprenori întâmpină, deseori, greutăți în crearea unui brand consistent și, totodată,

Citește