Ghid esențial despre marketing afiliat

Locurile de muncă cu program strict pot genera mai multe frustrări, inclusiv cele legate de bani și timp liber. În cazul în care lucrezi într-o corporație, de exemplu, și simți că munca te copleșește, poate a venit timpul să faci o schimbare în cariera ta! 

O idee ar fi marketing afiliat. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute variante din care poți face bani în mod pasiv, cu un efort minim din partea ta. 

Pe lângă faptul că marketingul afiliat este flexibil și prezintă un risc scăzut, acest model de afaceri online necesită costuri inițiale foarte mici. Ai nevoie doar de un site și multă determinare.  

Dacă crezi că ți se potrivește acest tip de business, este esențial să afli care sunt elementele de bază ale marketingului afiliat. În acest fel, poți ști de la început la ce să te aștepți, astfel încât să setezi obiective reale! 

Marketing afiliat – Cum funcționează? 

Marketingul afiliat promovează produsele unor brand-uri, în schimbul unui mic comision oferit pentru fiecare vânzare. 

Astfel, dacă te interesează să activezi în acest domeniu, începe prin a găsi  un program de afiliere sau o rețea de acest fel. Uită-te la prezentarea generală a programului, inclusiv la tipul de produse sau servicii luate în considerare, metodele de plată și comisioanele pe care le poți primi. 

Poți lucra cu companii individuale sau cu rețele de afiliați, unde te înregistrezi și alegeți brand-urile care te interesează. Magazinele sunt în general împărțite pe categorii, pentru a face selecția mai ușoară și rapidă. După aprobare, începi să vă promovezi link-urile afiliate pe site-ul tău web. 

De fiecare dată când link-urile promovate de tine convertesc, primești un comision din prețul produsului vândut. Metodele de plată variază și includ, de obicei, PayPal, transferuri bancare și cecuri. 

Din ce este compus un sistem de marketing afiliat? 

Marketingul afiliat implică patru actori principali, care joacă un rol unic în procesul de marketing afiliat. Aceștia sunt: 

  • Afiliatul: persoana sau entitatea care promovează produsul sau serviciul unor comercianți; 
  • Comerciantul: brand-ul care vinde produsul sau serviciul pe care afiliatul îl promovează; 
  • Rețeaua de afiliați: un intermediar între afiliat și programul de afiliere al unui comerciant. În timp ce afiliații și comercianții se pot conecta fără o rețea de afiliați, acesta este un canal comun pentru astfel de relații. Ocazional, un afiliat și un comerciant se conectează organic prin contact direct. De exemplu, un comerciant care produce prăjituri s-ar putea conecta cu un afiliat care scrie despre coacere, pentru a-și aduce produsul în fața audienței afiliatului.  
  • Clientul: persoana care cumpără un produs printr-un afiliat. Comercianții și afiliații colaborează, pentru a transforma publicul țintă în clienți fideli. 

În concluzie, câștigă bani din marketing afiliat, astfel încât să dispui de mai mult timp liber și să obții numeroase finanțe, care să te ajute să obții un trai de vis, în care toate nevoile și dorințele să fie îndeplinite imediat. 

Citește în continuare articolele de pe blogul Danco Vision, pentru a afla multe alte informații interesante despre marketing. În cazul în care ai nevoie de ajutor pentru promovarea produselor afiliate, suntem alături de tine cu strategii social media și multe alte instrumente de acest fel.  

 

NOUTĂȚI

Articole similare

SEO vs PPC

Astăzi vorbim despre eterna „luptă” dintre cele mai importante 2 servicii digitale: SEO versus PPC. Evident, ambele ar trebui să facă parte din strategia ta

Citește

Ce face un PPC specialist?

PPC sau Pay Per Click reprezintă o strategie de marketing digital prin intermediul căreia se plasează anunțuri în motoarele de căutare, menite să sporească traficul

Citește