Trei sfaturi pentru un video promoțional de succes

Printre nenumăratele metode și strategii de marketing, se află video-urile publicitare. Acestea oferă clientului posibilitatea de a-și atribui o reprezentare personalizată, prin care să evidențieze estetica brand-ului său și imaginea serviciilor pe care le oferă clienților. La fel ca oricare altă strategie de marketing, structura video-urilor necesită urmărirea anumitor pași pentru a obține rezultatele dorite. 

Iată sfaturile noastre pentru un video promoțional de succes:

Adresează-te publicului potrivit

Primul pas este stabilirea target-ului căruia i se adresează video-ul. O greșeală comună în marketing este adresarea generală, în speranța unui răspuns cât mai mare. Aceasta nu este o strategie și nici un avantaj în creșterea numărului de vizualizări sau interacțiuni cu brand-ul. Dacă video-ul este adresat tuturor, este posibil ca acesta să nu se aplice nimănui. Eficiența unui video promoțional este redată de către un target gândit special pentru categoria de clienți care s-ar regăsi în serviciile sau ofertele prevăzute de video. Categoria target-ului poate fi stabilită de o multitudine de factori: media vârstei, educație, poziționare geografică, religie, ocupație, tendințe politice, etc.

Captează publicul în primele 30 de secunde

Gândește-te cât timp acorzi tu unui video până să decizi dacă merită sa continui vizionarea lui sau nu. Atenția publicului trebuie să fie captată în prima jumătate a primului minut din video-ul tău. Astfel, șansele ca aceștia sa finalizez vizionarea este mult mai mare. Cu cât esența informației este prezentată mai repede, cu atât va crește interesul publicului și dorința de a afla mai multe, în următoarea parte a video-ului.

Imaginile funcționează mână în mână cu textul

Video-ul tău trebuie să spună o poveste captivantă. De aceea, tendința multora este să se axeze pe partea vizuală, ignorând involuntar importanța textului. Cele două trebuie să se susțină, având ca scop comun prezentarea cât mai clară și mai eficientă a subiectului în discuție. Imaginile nu trebuie să explice textul, ci să le întărească efectul asociindu-le o imagine reprezentativă. De asemenea, rolul textului nu este acela de a explică imaginile, ci de a le oferi o poveste compusă în funcție de interesul target-ului.

Danco Vision se ocupă de strategia potrivită pentru business-ul tău. Video-urile de branding sunt una dintre specialitățile noastre. Compoziția acestora este gândită până la cel mai mic detaliu, iar caracteristicile business-ului, experiența noastră ca agenție și nevoile clientului, sunt principalele aspecte după care ne ghidăm. Alege Danco Vision cu încredere!

NOUTĂȚI

Articole similare