Verificare domeniu Web: Află tot ce trebuie să știi despre numele de domeniu

Dacă îți dorești să-ți lansezi primul site web, este bine să știi că numele de domeniu este un element esențial, căruia trebuie să-i oferi maximă importanță. Este necesar ca acesta să fie cât mai bine ales, atât pentru facilitarea accesului utilizatorilor pe site, cât și pentru construirea  imaginii brand-ului în mediul online. 

Scopul principal al unui nume de domeniu este de a acționa precum o adresă a site-ului web. Fiecare computer are o adresă IP formată dintr-un șir de numere. În lipsa unui nume de domeniu, utilizatorii ar trebui să introducă adresa IP a serverului tău, pentru a putea naviga pe site. Prin urmare, este mult mai simplu ca aceștia să scrie în browser numele de domeniu pe care îl deții, pentru a descoperi serviciile și produsele pe care le oferi.  

Dacă te interesează subiectul și îți dorești să afli mai multe informații în acest sens, îți propunem să citești rândurile de mai jos, pentru a înțelege mai bine ce este acest concept și cum de ce este important procesul de verificare domeniu web. 

Diferența dintre domeniu și găzduire 

Numele de domenii și găzduirea web sunt adesea încurcate, deoarece mulți furnizori de găzduire sunt, de asemenea, și registratori de domenii. Ambele servicii sunt necesare pentru a lansa un site web, însă cele două sunt concepte total diferite. 

Numele de domeniu reprezintă adresa site-ului web, iar găzduirea oferă serverul necesar pentru derularea și funcționarea acestuia. Cu alte cuvinte, găzduirea poate fi considerată casa website-ului. 

Care este diferența dintre un nume de domeniu și o adresă URL? 

URL este prescurtarea pentru Uniform Resource Locator. Este o adresă web care te conduce către o anumită pagină sau un fișier de pe un site web. 

Dacă introduci în browser un nume de domeniu (de exemplu, dancovision.ro), acesta este convertit într-o adresă URL de genul https://dancovision.ro, care deschide pagina de pornire a website-ului asociat cu numele.  

Cum sa alegi un nume de domeniu potrivit? 

Numele de domeniu trebuie să corespundă cu site-ul și marca. Acest lucru minimizează confuzia în rândul vizitatorilor și oferă consecvență, un aspect necesar în mediul digital și nu numai. 

Realizează o verificare domeniu web, pentru a afla dacă este disponibil numele la care te gândești. În cazul în care numele de domeniu ideal este luat de către o altă firmă, poți să cauți o altă idee cu ajutorul generatoarelor automate. Nu uita, însă, să te orientezi după un nume unic, concis și ușor de reținut! 

După ce găsești numele perfect, care este disponibil și se potrivește companiei tale, rezervă-l pe o perioadă de câțiva ani. În acest fel, îți asiguri dreptul de a utiliza numele ales, prin plata unei sume anuale.  

În momentul în care se apropie data de expirare a numelui de domeniu, primești o înștiințare în acest sens pe e-mail. Dacă dorești să continui cu site-ul web realizat pe baza acestuia, plătești în continuare taxa anuală, iar termenul de utilizare a numelui de domeniu, se prelungește. 

În concluzie, un nume de domeniu puternic este esențial pentru succesul site-ului tău.  

Dacă ești pregătit să dai startul unei afaceri și ai nevoie de un nume de domeniu perfect pentru brand-ul tău, amintește-ți toate informațiile de mai sus și realizează o verificare domeniu web, pentru a te asigura de valabilitatea acestuia.  

În cazul în dorești mai multă consiliere în acest sens, apelează la Danco Vision, unde o echipă de experți SEO și de web development București îți pot oferi tot ajutorul de care ai nevoie. 

NOUTĂȚI

Articole similare

Google sau Facebook?

Prezența în online devine din ce în ce mai importantă pentru multe tipuri de business, iar unii specialiști susțin că aceasta va deveni indispensabilă. Din

Citește