
Pentru că design-ul este un domeniu vast, și graphic designerii au background-uri foarte variate. Dacă te numeri printre ei sau îți dorești să cunoști domeniul, indiferent de aria pe care ai ales-o, de background sau de modul de învățare, e crucial să cunoști informațiile de bază. Așadar, iată câteva cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui designer și care îți vor oferi o bază solidă.
Graphic Design Theory: Readings from the Field
Această carte este perfectă pentru designeri de orice vârstă și orice nivel de experiență. În mod evident, este important pentru fiecare designer să cunoască tool-uri și aspecte tehnice, însă teoria design-ului este la fel de importantă. Această carte oferă un ghid cuprinzător cu privire la domeniul de aplicare și istoricul design-ului grafic, cu imagini color, comentarii și idei ale designerilor celebri, precum și contextul istoric și cultural în care s-a dezvoltat.
Graphic Design School: The Principles and Practice of Graphic Design
O carte de care trebuie să faci rost dacă abia ai pornit pe drumul graphic design-ului. Recenziile laudă exemplele utile oferite în această carte, de la cărți, reviste, website-uri și chiar aplicații mobile. Cartea este prezentată sub forma unui curs de bază pentru designerii care vor să lucreze în digital media, print sau video.
Universal Principles of Design
Așa cum spune în mod clar și titlul, cartea prezintă câteva principii de bază aplicate în orice ramură a design-ului. Dintre acestea amintim psihologia designului, care se referă la impactul pe care vizualul îl are asupra publicului sau a consumatorului.
100 Ideas that Changed Graphic Design
Această carte încearcă să acopere cele mai importante 100 de momente din colorata istorie a graphic design – ului. Prezentate în ordine cronologică, ne prezintă cele mai importante aspecte, de la cele tehnice la cele de stil.
Graphic Design: The New Basics (Second Edition)
Această versiune revizuită și extinsă acoperă elementele de bază ale designului grafic și merită un loc pe raftul oricărui designer la început de drum. De asemenea, ideile prezentate aici sunt aplicabile în orice mediu ai vrea să lucrezi.
Articole similare
DigitalU dă aripi educației
Trăim într-o lume în care există doar două viteze: repede și, respectiv, mai repede. Atunci când clipești, se întâmplă atâtea lucruri în jurul tău, încât,

5 idei de promovare pe Facebook
Peste 2,8 miliarde de oameni petrec zeci de ore lunar pe Facebook. Asta înseamnă ca există o mulțime de persoane care sunt în căutare de

Ce se întâmplă cu Facebook în 2023?
Facebook a apărut în anul 2004 și a acumulat până în prezent miliarde de utilizatori, datorită versatilității sale. Această rețea social media poate fi folosită