Cât costă o campanie de marketing?

Cât costă o campanie de marketing? 

Marketing-ul este motorul fiecărui business online. Degeaba există servicii sau produse extraordinare, dacă acestea nu convertesc.  

Prin urmare, fiecare brand, indiferent de dimensiune, locație sau domeniu de activitate, se bazează pe același lucru pentru a reuși: clienții. Din acest motiv, orice brand are nevoie de o strategie și o campanie de marketing, prin care să crească gradul de conștientizare a produselor și serviciilor sale, cu scopul de a atrage noi clienți. 

Astfel, cât costă o campanie de marketing? 

Dacă te întrebi ce preț este necesar să achiți pentru o campanie de marketing, care să propulseze brand-ul în mediul online, poate fi destul de dificil  să obții un răspuns concret. 

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că există numeroase canale care pot fi folosite pentru promovare, iar fiecare brand în parte beneficiază de un buget personalizat, în funcție de nevoi, dorințe și amploarea strategiei concepute. 

O campanie de marketing completă și complexă,  trebuie să vizeze și să pună accent pe următoarele tehnici de marketing: 

    1. SEO

SEO îmbunătățește clasarea în motoarele de căutare, precum este Google. Când site-ul se clasează bine în SERP, există posibilitatea câștigării unor noi clienți potențiali.   

Însă, optimizarea motoarelor de căutarea este un proces amplu, care necesită ajutor specializat, din partea unor profesioniști în domeniu. De aceea, este indicat să iei legătura cu o agentie de marketing, care să găsească și să folosească cuvinte cheie competitive.    

Este necesar de știut că urcarea în SERP are nevoie de timp, așa că aceasta este o investiție pe termen lung. Pot fi cheltuite bugete importante în fiecare lună, până la obținerea poziției dorite în rezultatele căutării, dar și după, pentru ca aceasta să poată fi menținută. 

Costul pentru servicii SEO, se calculează astfel: 

  • Numărul de pagini al site-ului; 
  • Numărul cuvintelor cheie vizate; 
  • Nivelul de competitivitate din industria din care brand-ul face parte. 

Prețul este de obicei personalizat în funcție de variabilele de mai sus. 

    2. PPC 

PPC este o modalitate excelentă de a aduce trafic pe site, mult mai rapidă decât SEO. Imediat după ce este setată o campanie PPC în motoarele de căutare, aceasta începe să genereze trafic.  

Principalul avantaj al reclamelor PPC este faptul că taxează doar în momentul în care un utilizator dă click pe anunț. Acest lucru face ca PPC să fie una dintre cele mai rentabile strategii de marketing online. 

Costul unei campanii PPC depinde de următoarele: 

  • Nivelul de competiție; 
  • Costul mediu al unui click; 
  • Tipul campaniilor de implementat; 
  • Domeniul de activitate al business-ului. 

Cu cât se licitează mai mulți bani pentru cuvintele cheie relevante brand-ului, cu atât există mai multe șanse de reușită.  

    3. Content Writing

Content writing-ul se ocupă cu redactarea și publicarea textelor pe site. Acesta funcționează excelent împreună cu SEO și este una dintre cele mai eficiente modalități de a le menține interesul consumatorilor, în momentul în care aceștia ajung pe site. 

Cu toate acestea, nu este atât de ușor pe cât pare la prima vedere! Pentru a atrage clienți potențiali, trebuie identificate subiectele de interes, iar acestea trebuie scrise cu ajutorul unui research temeinic, astfel încât rezultatul final să fie unul relevant, încărcat cu informații valoroase pentru utilizatori. Pentru a face acest lucru ca la carte, este nevoie de o agenție de marketing cu experiență. 

În ceea ce privește stabilirea prețului, se ține cont de: numărul de livrabile lunar, de complexitatea subiectelor și de numărul de cuvinte cheie utilizate în interiorul articolelor.  

Pentru a avea succes, echipa de content writing trebuie să investească timp și în promovarea conținutului pe care îl creează. La urma urmei, dacă petreci ore întregi scriind, vrei ca potențialii clienți să beneficieze de informațiile oferite, ca să nu pierzi timp și bani. 

    4. Social Media

În prezent, fiecare brand în parte are nevoie de  conturi pe mai multe platforme, pentru a se face cunoscut. Publicarea constantă, zilnică, a unor materiale de interes este necesară pentru obținerea rezultatelor dorite, precum este creșterea numărului de urmăritori și convertirea acestora.  

Rețelele sociale sunt o modalitate excelentă de a crește gradul de notorietate a brand-ului și de a atrage noi clienți, însă este nevoie de timp, efort și implicare, pentru crearea unor conturi social media active.  De asemenea, și aici este nevoie de ajutorul unei echipe care să managerieze rețelele sociale. 

Costul unei astfel de campanii de marketing se stabilește, în funcție de următoarele aspecte: 

  • Obiectivele de marketing vizate; 
  • Numărul de platforme pe care trebuie făcută publicitate; 
  • Frecvența postărilor. 

În concluzie, este recomandat să alegi o campanie de marketing completă! Ia legătura cu Danco Vision, cere o ofertă și bucură-te de o colaborare cu o agentie de marketing ce are ca scop propulsarea afacerii tale în mediul online. 

 
 

NOUTĂȚI

Articole similare