Google Core Update 2023 – Cum poți ține pasul cu noua actualizare?

Google Core Update 2023 – Cum poți ține pasul cu noua actualizare? 

Actualizările Google pot părea o pacoste, dar acestea sunt menite să sporească capacitatea Google de a oferi răspunsuri relevante la toate interogările sale. 

Acest lucru înseamnă că profesioniștii SEO trebuie să fie la curent constant cu actualizările Google și cu cele mai bune practici de optimizare on-page și off-page.  

Astfel, este de bine de știut că s-a lansat primul Google Core Update din 2023. 

Care este scopul Google Core Update 2023? 

Google Core Update din martie 2023  prioritizează clasarea paginilor relevante. Această actualizare poate provoca  o schimbare semnificativă în clasamentele SERP. Prin urmare, se așteaptă ca actualizarea să aibă un impact major asupra site-urilor web care prezintă cantități mari de „conținut slab”, ce nu răspund la anumite întrebări ale consumatorilor. 

Scopul principal al acestei actualizări este de a limita cantitatea de conținut afișat în rezultatele căutărilor, care este scris numai pentru SEO, și înlocuirea acestuia cu pagini de înaltă calitate, care satisfac nevoile utilizatorilor. 

Acest lucru nu înseamnă că SEO este inutil, ci faptul că textele trebuie scrise, în primul rând, pentru utilizatori, iar în al doilea rând, pentru motoarele de căutare.  

De aceea, Google recomandă ca toate tipurile de conținut să fie centrate pe informarea  utilizatorilor, utilizând în același timp cele mai bune practici și servicii SEO. 

Pe de o parte, conținutul orientat către utilizatori: 

  • Este scris pentru publicul țintă al afacerii și oferă informații utile, care îi pot ajuta pe cititori.  
  • Este conceput pe baza unui research aprofundat. 
  • Oferă utilizatorului senzația că a învățat suficient despre subiect, pentru a-și atinge scopul. 
  • Oferă o experiență satisfăcătoare pentru utilizator. 
  • Se află în concordanță cu scopul sau obiectivul principal al afacerii. 

Pe de altă parte, conținutul considerat slab de către Google: 

  • Este scris doar cu scopul de clasare pe poziții superioare din SERP, nu pentru informarea publicului. 
  • Nu satisface nevoile utilizatorilor și îi face să caute din nou despre același subiect. 
  • Se ocupă cu subiecte ce se află în afara zonei de interes a site-ului, de care publicul țintă nu este interesat. 

       Metode prin care poți trece cu brio de Google Core Update 2023 

Chiar dacă poate fi prea devreme pentru a determina impactul acestei actualizări, pot fi  urmărite cu atenție paginile web, astfel încât să fie implementate tehnicile de mai jos. Cu ajutorul acestor metode, actualizarea din martie 2023 poate avea un impact redus asupra website-ului afacerii tale. 

  1. Monitorizează atent valorile site-ului 

Fii cu ochii pe performanțele site-ului! Observă modificări precum: timpul petrecut pe pagină de către utilizatori și poziționări ale cuvintelor cheie. 

  1. Efectuează un audit al site-ului web sau al conținutului

Dacă observi scăderi în cifre, ia în considerare efectuarea unui audit de conținut. Analizează paginile cele mai afectate. 

La final, evaluează site-ul în raport cu conținutul concurenței. Gândește-te și caută ce fac competitorii, în comparație cu tine, pentru a se clasa pe pozițiile fruntașe în SERP. Pune în aplicare tehnicile lor. 

  1. Concentrează-te pe conținutul de calitate, valoros

Google ,,premiază” cele mai relevante site-uri. 

De aceea, poate ai nevoie de această listă concepută de specialiștii Google, care te poate ajuta să creezi conținut de calitate. Iată câteva întrebări de autoevaluare pe care este bine să le iei în considerare, atunci când scrii ceva nou pe site: 

  • Conținutul oferă informații originale? 
  • Conținutul oferă o descriere substanțială, completă sau cuprinzătoare a subiectului? 
  • Titlul conținutului evită să exagereze sau să fie unul șocant? 
  • Este acesta genul de pagină pe care ai dori să o distribui unui prieten? 
  • Conținutul oferă o valoare substanțial mai mare, în comparație cu alte pagini din rezultatele căutării? 
  1. Optimizează SEO tehnic

Google analizează, de asemenea, aspectele tehnice ale site-ului, atunci când face clasarea, cum ar fi structura website-ului, viteza de încărcare și optimizarea pentru dispozitive mobile.  

Acum este un moment ideal pentru a analiza aceste aspecte din punct de vedere SEO tehnic, astfel încât să faci îmbunătățiri acolo unde este necesar.  

În concluzie, Google Core Update vine în ajutorul site-urile cu conținut valoros, ce oferă numeroase informații importante utilizatorilor, însă dezechilibrează afacerile care n-au pus accent, până în prezent, pe calitatea conținutul oferit. 

Dacă consideri că ai nevoie de ajutor, pentru a depăși cu brio această nouă actualizare, apelează la specialiștii Danco Vision. Suntem pregătiți să facem față, cu toate armele, acestui nou Google Core Update, indiferent de specificul site-ului tău! 

NOUTĂȚI

Articole similare

Google sau Facebook?

Prezența în online devine din ce în ce mai importantă pentru multe tipuri de business, iar unii specialiști susțin că aceasta va deveni indispensabilă. Din

Citește