Ce este social media marketing?

Există numeroase surse de informare de unde poți afla detalii despre rețelele sociale, despre modul în care modifică acestea, comportamentul consumatorilor și despre modul în care organizațiile le pot folosi pentru a întoarce roata norocului în favoarea lor. În ciuda cantității masive de informații de pe internet, există atât de multe companii proaspăt mutate în online, care se luptă să înțeleagă Social Media Marketingul (SSM) și cum funcționează acesta.

Așadar, am decis să venim cu un mic ghid care va simplifica SMM-ul pentru cei ce își doresc să dezvolte strategii de marketing de succes.

În calitate de specialist de marketing sau proprietar de afaceri, cum ai putea utiliza aceste rețele într-un mod care să producă rezultate excelente pentru afacerea ta?

Canalele de social media au devenit rapid o componenta indispensabila a strategiilor de dezvoltare a afacerii. Nu poți trece cu vederea impactul „social” atunci când vine vorba de construirea unei relații cu consumatorii tăi!

Dar totuși, ce este Social Media Marketing?

Iată cum putem să definim termenul: Social Media Marketing (SMM) reprezintă utilizarea platformelor social media cu scopul de a promova produsele și serviciile unei companii.

Dar acestei definiții îi lipsește ceva cu adevărat important. Să o facem mai simplă și mai clară: SSM este procesul de creare a conținutului personalizat pentru fiecare platformă socială pentru a stimula implicarea și pentru a-ți promova afacerea. Totodată, se referă la conectarea cu publicul sau clienții tăi și la activitățile desfășurate pentru a-i ajuta pe aceștia să înțeleagă mai bine brandul tău.

Cum te ajută social media marketing?

Social Media marketing este o strategie utilizată de majoritatea brandurilor si in special de orice agenție social media  prin folosirea  canalelor  potrivite pentru a vinde sau promova un brand, produs sau serviciu. Printre principalele avantajele ale Social Media Marketingului identificam următoarele:

  • Creșterea notorietății brandului
  • Construirea unei comunități implicate
  • Creșterea vânzărilor
  • Informarea publicului despre produsele și serviciile tale
  • Promovarea produselor și serviciilor tale către publicul țintă
  • Urmărirea performanței și ajustarea strategiilor de marketing

Ce este o strategie de social media marketing?

O strategie de social media reprezintă obiectivele tale de social media, tacticile pe care le vei folosi pentru a le atinge și valorile pe care le vei urmări pentru a-ți măsura progresul. Strategia ta de Social Media Marketing ar trebui, de asemenea, să includă toate rețele sociale existente și planificate, împreună cu obiectivele specifice fiecărei platforme, pe care brandul tău este activ. Aceste obiective ar trebui să se alinieze cu strategia de marketing digital  a afacerii tale.

În cele din urmă, un plan bun de social media ar trebui să definească rolurile și responsabilitățile în cadrul echipei tale.

De ce este important marketingul în rețelele sociale astăzi?

Consumatorii conectați la tot ce se întâmplă în online s-au obișnuit să-și extragă informațiile despre serviciile unei companii sau despre avantajele unui produs, unde în altă parte daca nu în online: caută review-uri, se uită la video-uri, citesc articole, de aceea o prezență constantă pe rețelele sociale este importantă pentru brandul tău.

Ce se întâmplă dacă nu ai o prezență în rețelele sociale? Vei rata o ocazie unică de a face o impresie bună și de a ajunge la publicul dorit! Clienții și potențialii tăi clienți folosesc canalele de social media în fiecare zi, de aceea rețelele sociale sunt un loc ideal și pentru brandurile care doresc să obțină informații despre interesele și gusturile publicului lor.

Indiferent dacă îți dorești să lansezi un produs nou sau o afacere, rețelele de socializare sunt platformele perfecte pentru a face acest lucru și pentru a crea interes în jurul inițiativelor tale. Pe măsură ce ne îndreptăm spre viitorul comerțului electronic, este clar că social media marketing nu este doar o opțiune, ci o necesitate!

NOUTĂȚI

Articole similare