Top 3 avantaje pentru crearea unui site online de o pagină

Internetul este caracterizat de o gama vastă de platforme, iar identitatea ta online ar putea fi construită pe baza unui website. Totuși, în procesul de creare site online, este important să decizi de la început care ar fi factorul ce te-ar putea diferenția de concurență.

Mesajul tău către publicul căruia te adresezi trebuie să fie transmis printr-o modalitate cât mai eficientă și atractivă. O astfel de varianta poate fi reprezentată și prin structurarea site-ului tău într-o singură pagină.

Înainte de a lua o decizie, trebuie să știi că acest tip de site ar putea fi foarte benefic pentru compania ta chiar și în cazul în care vei utiliza ulterior un site cu multiple pagini web. Continuă să citești ca să afli care sunt avantajele acestui format!

Creare site online one page – avantaje principale

Există multiple beneficiile obținute de pe urma utilizării unui website tip one page. Printre acestea se numără:

1.    Creșterea engagement-ului

Datorită structurii comprimate de o singură pagină, site-ul tău se poate bucura de un engagement mai mare al utilizatorilor. Mesajul dorit  și call-to-action sunt transmise rapid și eficient către cei ce accesează domeniul. Aceștia interacționează cu o singură pagină, ceea ce ușurează procesul comunicării online și formarea unui grad ridicat de brand awareness.

Utilizatorul nu este nevoit să caute date de contact sau link-uri către conturile tale de social media, pentru că toate acestea se regăsesc în același loc. În plus, pentru că toți utilizatorii sunt conștienți de multitudinea opțiunilor disponibile pe internet, nivelul de răbdare și atenție tind să fie reduse.

Structurarea conținutului tău într-o singură pagină ușurează procesul navigării online și crește șansele ca utilizatorii să rămână pe site-ul tău mai mult timp, reducând simultan bounce rate-ul. De altfel, este mai ușor ca aceștia să dea scroll pentru a afla tot ce doresc să afle, în contrast cu rătăcirea printre multiple pagini web ale site-ului. Acest lucru conduce la următorul avantaj, și anume:

2.    Un site mai simplu = navigare mai ușoară

,,Less is more”! Este un fapt valabil în cazul procesului de creare site online de o singură pagină. Datorită simplității acestei structuri, experiența de utilizare devine mai intuitivă și atractivă.

Crearea unui website cu excesiv de multe pagini ar menține riscul ca utilizatorul să se îndepărteze de cele mai relevante informații, în încercarea de a afla ceea ce dorește. Pentru a soluționa problema și pentru a eficientiza întregul proces, multe site-uri de o pagină au un meniu principal în partea superioară.

Categoriile acelui meniu conduc spre secțiunile de interes pentru utilizator, aflate pe aceeași pagină, pentru a ușura și mai mult navigarea.

3.    O interfață mobile-friendly

Cum orice website ar trebui să răspundă la comenzi într-un timp scurt, site-urile tip one page nu sunt o excepție.

Datorită procedurii de dezvoltare site  pentru ca acesta să fie accesibil și pe smartphone, vizitatorii se pot bucura de o experiență de utilizare mai simplă. Putem lua drept exemplu orice canal de social media (Facebook, Instagram, Tik Tok, Twitter etc.).

Toate acestea folosesc o singură pagină principală, ce este folosită pentru a vedea conținutul postat. Șansele ca utilizatorii să se comporte la fel cu website-ul tău ar fi mai mari cu o structură tip one page.

Bonus: rată de conversie mai mare

Pentru că tot traficul de pe site-ul tău este concentrat într-un singur loc, site-urile cu o singură pagină au adesea rata de conversie mai mare. De ce? Pentru că utilizatorilor le este mai ușor să interacționeze cu site-ul și chiar să achiziționeze produsele sau serviciile tale, dacă toate acestea se regăsesc pe aceeași pagină.

În plus, dacă utilizezi imagini potrivite, cu o optimizare SEO adecvată, vei crește și vizibilitatea site-ului în motoarele de căutare!

Dacă vrei să te bucuri de toate aceste avantaje și multe altele, fără a avea grija procesului de creare site online și a mentenanței sale, apelează cu încredere la serviciile full 360° de la Danco Vision!

NOUTĂȚI

Articole similare