YouTube Ads – Cât de importante sunt campaniile video pentru afacerea ta?

Ce modalitate mai bună ai în 2022, de a promova businessul și ideile tale, dacă nu prin creare de conținut video? În prezent, video-urile sunt cele mai eficiente instrumente pentru marketeri. Un sondaj realizat în 2018, cu privire la tipul de content preferat din partea brandului pe care îl urmăresc, 54% dintre consumatori au spus prefera conținutul video în detrimentul altor tipuri de conținut.

Conținutul de tip video poate face adevărate minuni atunci când vorbim de creșterea unei comunități și de implicarea acesteia în dezvoltarea unui brand/business. Dar, în același timp, știm că realizarea acestui tip de conținut poate fi solicitantă.

Dar daca te gândești că pentru a crea conținutul video pe care ți-l dorești, ai nevoie de echipamente complexe și costisitoare, ei bine, e timpul să schimbi total modul în care abordezi această situație. Acum, poți crea videoclipuri ce pot deveni virale pe rețelele sociale, folosindu-te doar de smartphone-ul tău și de multitudinea de aplicații pe care le ai la dispoziție.

Care sunt cele mai populare tipuri de video? Oamenii din întreaga lume doresc conținut distractiv, amuzant și informativ. De asemenea, nu este de neglijat conținutul educațional, care a devenit surprinzător de popular – o mare parte dintre consumatorii de video-uri doresc să învețe ceva din videoclipurile pe care le văd pe rețelele sociale.

De ce să alegi promovarea prin campanii video?

Dincolo de popularitatea crescută a acestui canal de comunicare și de informare, atât în Romania, cât și la nivel global, avem o întreagă serie de alte motive pentru care publicitatea prin Youtube Ads este atât de valoaroasa și ar trebui integrată fară îndoială în strategia ta online de comunicare. Youtube Ads nu doar că este prietenos cu bugetul tău de marketing, dar este și eficient din punctul de vedere al vizibilității pe care o oferă brandului tău.

Platforma se află în topul celor mai utilizate și accesate, imediat după Google și se poate lăuda cu peste 1,9 miliarde de utilizatori unici care urmăresc toate trendurile din Youtube în fiecare zi. Din acest motiv, campaniile video pe Youtube le oferă brandurilor, indiferent de mărimea și notorietatea acestora, o opțiune eficientă din punctul de vedere al costurilor, de a se adresa segmentelor de public vizate și de a rămâne în mintea utilizatorilor.

Fie că vrei să pornești doar cu campanii cu obiectiv de awareness, ca mai apoi să continui cu campanii care joacă un rol important în decizia de cumpărare a unui utilizator, poți profita de toate avantajele pe care ți le oferă campaniile Youtube Ads. Iată care sunt câteva dintre secretele care te ajuta să ai o bază în crearea unei campanii video de success.  

Dă viață poveștii businessului tău cu un video de succes!

Aceasta este platforma care conectează cel mai ușor un brand cu publicul său, așa că, de ce să nu-ți transformi urmăritorii în consumatori. Youtube Ads se folosește de datele colectate de către Google pentru a-ți livra mesajul transmis către publicul potrivit, la momentul potrivit.

Iar rezultatele vorbesc de la sine:

  • în urma unei reclame de tip video, publicul se decide de 2 ori mai repede dacă să cumpere produsele sau serviciile tale;
  • 70% dintre urmăritori spun că prin intermediul reclamelor pe Youtube află despre apariția noilor branduri
  • de 4 ori mai mulți consumatori spun că preferă Youtube, ca platforma principală de a se informa despre un brand, un produs sau anumite servicii.

Prin urmare, să creăm prima ta reclama pe Youtube!

Setarea unei campanii video presupune targetarea publicului potrivit, folosindu-te de diferitele formate de reclame video, cu bugetul setat de tine.

Găsirea formatului video potrivit pentru obiectivele setate – skippable sau non-skippable, de scurtă sau lungă durată. Youtube îți pune la dispozitie o varietate de formate video pentru a te ajuta să atingi obiectivele de care afacerea ta are nevoie: awareness, interes sau conversie?

Campanii de awareness – vizibilitatea în piață este un factor important pentru un brand care are nevoie sau își doreste un public solid si fidel. De aceea, are nevoie de campanii de àwareness, cu ajutorul carora, brandul se poziționează din punctul de vedere al imaginii, al mesajelor, al valorilor.

Campanii de consideration  – cât de tare este interesat publicul de produsul sau serviciile tale și cât de mult devii prima opțiune a acestuia când vine vorba despre alegerea unui brandș

Campanii de conversii – următorul pas în strategia ta de marketing trebuie să fie conversia și anume: vânzări online, vizite în magazin offline, descărcarea aplicației etc.

Care sunt formatele video disponibile într-o campanie de Youtube Ads?

  1. Skippable in-stream ads – video-uri de scurtă durată (15 – 30 secunde) care pot rula înainte, în timpul sau la finalul unui videoclip vizionat și cărora, urmăritorii le pot da skip după primele 5 secunde.
  2. Bumper Ads – video-uri de scurtă durată (max 6 secunde) în care mesajul trebuie să fie scurt, la obiect și să transmită esența brandului tău. Trebuie să rămâi în mintea urmăritorilor tăi printr-un factor diferențiator.
  3. Non-skippable in-stream ads – video-uri de scurtă durată (15 – 20 secunde), care pot rula inainte, în timpul sau la finalul unui videoclip vizionat. Spre deosebire de primul format video mentionat, acesta nu poate fi oprit, ceea ce îți oferă un avantaj principal, si anume ca poți transmite un mesaj complet.
  4. Discovery Ads – acest format nu este un video propriu-zis, dar iți va permite să te afișezi pe Youtube. Aceste reclame constau într-o imagine de dimensiuni mai mici și trei rânduri de text afișat de regulă în partea dreapta, deasupra listei de videoclipuri sugerate sau în rezultatele căutarii pe Youtube.
  5. Non video ads – și anume acele reclame de tip banner care se afișează în partea de jos a ecranului in timpul vizionarii unui videoclip, disponibile doar pentru varianta de desktop

Indiferent de formatul video ales, asigură-te că acesta include un „call to action” relevant la începutul videoclipului. De asemenea, nu omite inserarea logo-ului sau a numelui brandului.

Youtube este un canal puternic de publicitate care îți oferă metode de optimizare infinte, însă, tot ce contează este modul în care oamenii se vor identifica și conecta cu brandul tău.

Atunci când lucrezi cu o agentie de marketing digital, ai siguranță că brandul tău este pe mâini bune. Nu numai că vom crea campanii video bazate pe obiectivele pe care ți le doreșți și pe bugetele alocate, dar campaniile vor fi atent configurate ținând cont de criteriile demografice și de nișarea intereselor utilizatorilor cum ar fi modele de comportament sau evenimente importante din viața lor.

NOUTĂȚI

Articole similare